Afzender 2020
Over Boulevard
Archief

Vriendenstichting

De oprichting van Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard is een feit. Deze vriendenstichting ondersteunt Theaterfestival Boulevard financieel bij een spraakmakende (inter)nationale programmering, bijzondere (co)producties én toegankelijkheid voor iedereen.

Bij dit initiatief leveren vrienden een grote bijdrage, zowel financieel als inhoudelijk. Hiermee dragen ze bij aan de ontwikkeling van nieuwe, eigenzinnige projecten. Bovendien ontmoeten ze elkaar als vrienden door het jaar heen en krijgen ze een unieke blik achter de schermen van de festivalorganisatie. 


 

Vrienden maken ambities waar

Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard bestaat uit een brede groep van (maatschappelijk) betrokken personen en ondernemers, die houden van cultuur en waarde hechten aan het theaterfestival, haar podiumkunst, diversiteit en verbindende kracht. Door middel van (financiële) bijdragen van Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard kan het festival haar ambities waarmaken en uitbreiden.

Met de nieuwe vriendenstichting komt er voor vrienden een grotere binding met het theaterfestival. En Theaterfestival Boulevard maakt graag gebruik van deze betrokkenheid.

 

Voor vrienden, door vrienden

Dit nieuwe onafhankelijke initiatief staat onder de bezielende leiding van een aantal vrienden. De nieuwe vriendenstichting is sinds juni 2018 actief. De stichting heeft een eigen, onafhankelijk, bestuur. Het bepaalt in samenspraak met de directie van Theaterfestival Boulevard hoe de giften worden besteed. De gelden van de stichting komen ten goede aan Theaterfestival Boulevard.

 

Mogelijke bijdragen   

Jaarlijkse gift 

  • Vriend - €50     
  • Vriend Extra - €90    
  • Hartsvriend Zilver - €500    
  • Hartsvriend Goud - €1.000     
  • Hartsvriend Platina - €2.500      

Bekijk alle voordelen per variant hier

 

Belastingvoordeel

Theaterfestival Boulevard heeft de status culturele ANBI. Hierdoor is een gift aan ons voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Voor ondernemingen die onder de vennootschapsbelastingen vallen is de gift 150% aftrekbaar.

Houd jij van cultuur, hecht je waarde aan een divers festival met verbindende kracht? Meld je dan aan als Vriend van Theaterfestival Boulevard. 

 

Veelgestelde vragen Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard

Wie zitten er eigenlijk in dat bestuur?
In het bestuur zitten privé personen die Boulevard een warm hart toedragen. Zij willen zich inzetten voor het festival en zijn activiteiten en volgen het festival al lang.

  • Anne van de Ven
  • Bert van den Boomen 
  • Georges de Méris 
  • Jeroen Tolmeijer 
  • Marco Goyaerts 

Een bestuurder zat in een ver verleden in het bestuur van het festival / een bestuurder is al jarenlang vriend van het festival en bood theatermakers overnachtingen aan in eigen B&B / een bestuurder komt jaarlijks alle dagen het festival en ziet dan ruim 25 voorstellingen / een bestuurder is nieuw in de stad maar was in het verleden verantwoordelijk voor fondswerving van grote evenementen in vorige woonplaats / en een bestuurder is óók bestuurder van Boulevard en zorgt aldus voor de verbinding tussen beide stichtingen.

Is de stichting een concurrent van Boulevard?
Nee. Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard heeft statutair vastgelegd dat zijn activiteiten gericht zijn op de ondersteuning van Stichting Theaterfestival Boulevard bij zijn activiteiten.

Wat gebeurt er met de huidige vrienden van Boulevard?
De huidige vrienden van Boulevard worden door Boulevard in 2019 uitgenodigd ook lid te worden van de nieuwe vriendenstichting. In de nieuwe stichting houden zij dezelfde voordelen en rechten als zij nu hebben én die nieuwe vrienden krijgen: recht op voorverkoop, korting op voorstellingen, uitnodigingen voor speciale vriendenactiviteiten. Er ontstaan nadrukkelijk geen ‘a en b’ vrienden.. Boulevard en Vrienden van Boulevard zijn blij met iedere bijdrage aan de activiteiten van het festival.

Wat dragen oude en nieuwe vrienden bij aan het festival?
Door middel van (financiële) bijdragen van Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard kan het festival haar ambities waarmaken en uitbreiden.

Met de nieuwe vriendenstichting komt er voor vrienden een grotere binding met het theaterfestival. En Theaterfestival Boulevard maakt graag gebruik van deze betrokkenheid.

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?
Jaarlijks wordt in overleg met de directeur van Boulevard een bestemming gezocht voor de vriendengelden. Het geld wordt ingezet voor extra activiteiten als bijzondere (internationale) producties of samenwerkingen. Speciale projecten met bijvoorbeeld een grote omvang die uitzonderlijk naar Nederland kunnen worden gebracht dankzij een additionele bijdrage.

En wordt dit nog gevierd?
Jazeker. In de nacht van vr 10 of za 11 november verzorgt Sven Ratzke een verrassingsoptreden tijdens het medewerkersfeest van Theaterfestival Boulevard. Oude en nieuwe vrienden van het festival zijn welkom bij dit speciale backstage evenement.

Hoe kan ik meedoen?
Vanaf 50 euro kan je vriend worden van Boulevard. ‘Hartsvrienden’ geven 500, 1000 of 2500 euro. Theaterfestival Boulevard heeft de status culturele anbi. Hierdoor is een gift voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Voor ondernemingen die onder de vennootschapsbelastingen vallen is de gift 150% aftrekbaar. We vertellen je graag meer over de voorwaarden hiervoor.

Waar kan ik de Vrienden van Boulevard bereiken?
Het mailadres vrienden@festivalboulevard.nl wordt gebruikt door de vriendenstichting en Boulevard vriendencoördinator Annemarie Kok-Meijer, die zowel voor het festival als voor de vriendenstichting werkzaam is.

Theaterfestival Boulevard bedankt: