11 t/m 15 augustus 2021

Missie Operatie Expeditie (M.O.E.) (8+)

Firma Draak | NL

Deel deze voorstelling

2121 n.C. Planeet Aarde. Op een post-apocalyptisch aardoppervlak beginnen drie dappere helden aan een loodzware reddingsoperatie. De extreem gevaarlijke tocht kent maar één doel: hun raket op de top van de immens hoge berg bereiken. Het is een missie die niet zonder gevaren verloopt. Ze raken verdwaald in giftige atomische sneeuwstormen, bungelen aan flinterdunne richels en ontsnappen ternauwernood aan instortende gletsjers. Terwijl gigantische groene onweerswolken zich samenpakken boven de dorre ruïnes van dat wat ooit de Aarde was, zetten de drie mannen alles op alles om deze uiterst zware, maar zeer noodzakelijke expeditie te laten slagen. Maar… Ten koste van wat eigenlijk?

Locatie Zuiderpark/Tent Zuid
Speelduur 60 min
Genre Theater

Opgegroeid met de plastic luxe van de jaren ’90, maakt Firma DRAAK de balans op. Het collectief neemt zijn eigen klimaat-hypocrisie onder de loep; want wat heeft het voor zin om “het juiste” te doen, als de wereld toch al afstevent op een ecologische ramp? Welke offers moeten volwassenen in de bloei van hun leven brengen, voor de prille dromen van een kind? Hoe red je de toekomst, terwijl je in het nu probeert te leven?  

M.O.E. is een megalomane, theatrale en immersieve ervaring vol live-animaties en fysiek spel. Geïnspireerd door gesprekken die de makers voorafgaand hadden met verschillende kinderen, verkennen zij de toekomstfantasie van Generatie Z en leggen dat over hun eigen verlangens. Want hoe klinkt de stem van de toekomst en belangrijker nog, wie luistert ernaar?  

Firma DRAAK, het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven, maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. Voor hun voorstellingen halen ze inspiratie uit de wereld van science-fiction, games en graphic novels.

Doven en slechthorenden

Deze voorstelling is toegankelijk voor doven en slechthorenden. Op 14 augustus komt er bij de voorstellingen een schriftelijke vertaling van de voice over.

'…de beide makers Nick Bos en Mathieu Wijdeven zetten alle mogelijke genres in om hun voorstelling te maken. Ze werken met hoogstaand technisch vernuft.'

- de Theaterkrant

Credits

concept, spel Nick Bos, Mathieu Wijdeven, Jip van den Dool
animatie Huig van den Hoofdakker
eindregie Maartje van den Brink
voice-over Cor Tatzik & Marieke Giebels
kostuums Anniq Nahumury (Terror Kittens)
decor Nick Bos (i.s.m. WerkplaatsAtelier)
muziek Jip van den Dool
productie Anna Schaap

publiciteitsbeeld Tom Jager
fotografie Salih Kilic
techniek Jamie Barson
zakelijke leiding Wilma Kuite
ondersteuning interviews Marieke Giebels & Nienke Rooijakkers.
Met dank aan Plasticiet, Jurrien van Rheenen, Ascon de Nijs, Toon van Dort, Nelissen Decorbouw, Pol Eggermont, Monica de Vente, Frits Blok, Over het IJ Festival, De Rietwijker, De Theaterstraat, De Tolhuistuin, Stichting Wijsneus, Het Fort en alle geïnterviewde kinderen.

Bekijk ook

Theaterfestival Boulevard bedankt: