17 t/m 19 augustus 2021

Together

Donna Chittick | NL

Deel deze voorstelling

Hiphop is een levensstijl, een cultuur, een kunst, een ritueel, (een) beweging. Het is wortels delen en eigen kracht vinden in gezamenlijkheid. In dit gedanste tweeluik gaat Donna Chittick op zoek naar die vormen van broederschap en zusterschap. In TOGETHER dansen vrouwen breekbaar en krachtig tegelijk, op zoek naar zichzelf in continue verbinding met de ander. Het zijn zoektochten naar hoe je togetherness invult, terwijl er ruimte blijft bestaan voor eigenheid, uitgedanst in een uniek gezamenlijke dynamiek. 

Locatie Zuiderpark/Tent West
Speelduur 35 min.
Genre Dans

Donna Chittick danste in 2019 in een Block Box in een werk van Alida Dors voor hiphop-dansgezelschap Backbone. Nu zijn twee voorstellingen van Donna’s hand in één programma op het festival te zien. Over TOGETHER zei de Theaterkrant: ‘Het sterke […] is dat Donna het thema [sisterhood] tastbaar maakt door een scala aan verschillende dansstijlen en -invloeden de revue te laten passeren.’ 

 

TOGETHER 

In TOGETHER tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. In een eigentijdse mix van dansstijlen, gaat Donna op zoek naar de vrouwelijke kracht, en maakt ze een voorstelling waarin de dagelijkse werkelijkheid van haar en haar danseressen bron is.

WATCHED AND SEEN - BUILDING CONVERSATION

Hoe kijken we naar een voorstelling? Tijdens het voor- en naprogramma Watched and Seen ontmoeten de toeschouwers elkaar en delen ze de ervaring van het kijken. Iedereen heeft een eigen manier van kijken, voorafgaand aan de voorstelling proberen we de toeschouwers zich hier bewust van te maken.
Na de voorstelling onderzoeken we waar de verschillen en overeenkomsten zitten in de individuele kijkervaring. Wat waren de belangrijke momenten in de voorstelling? Hoe komt dit overeen met wat anderen gezien hebben en welke factoren spelen hierbij een rol? Komen we door ons bewust te zijn van onze eigen manier van kijken tot de ware voorstelling?

Watched and Seen vindt een uur voor én een uur na de voorstelling plaats en is inclusief een drankje. Aanmelden kan door een ticket voor Together van Donna Chittick te kopen op woensdag 18 of donderdag 19 augustus om 21.00 uur en daarbij ook het voor-en naprogramma te selecteren (gratis). Er kunnen maximaal 20 bezoekers aan mee doen.

 

Building Conversation

De manier waarop we met elkaar praten beïnvloedt de toekomst die we samen maken. Vanuit deze overtuiging onderzoekt Building Conversation nieuwe manieren om met elkaar in gesprek te gaan. Hiervoor zijn verschillende performatieve gesprekken ontwikkeld om op een niet dagelijkse manier een gesprek te voeren, waarbij elke vorm andere kennis oplevert.

Building Conversation nodigt je uit om met een kunstenaars attitude je eigen communicatie- en denkpatronen tegemoet te treden. In deze speciaal daarvoor vormgegeven gesprekken ervaar je patroon doorbrekende manieren van spreken en denken. Een reflectie op je eigen, manier van doen wordt mogelijk gemaakt en het alternatief ervaarbaar.

Credits

choreografe Donna Chittick
dansers Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur & Hannah Chandra Mahler
lichtontwerp en techniek Simchah Hoed
kostuums Kenley Chittick
muziek Gabriel Damude / DJ Lovesupreme
campagnebeeld en scenefoto's Annelies Verhelst

dramaturgie Peggy Olislaegers
productie Angelique van Beckhoven 
artistieke begeleiding Alida Dors
marketing Yoram Otten
met speciale dank aan Fonds Podiumkunsten BackBone Solid Ground Movement en CC Amstel

Bekijk ook

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • Brabant C
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • BankGiro Loterij
 • Cultuurfonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • De Versterking
 • Verkadefabriek
 • Theater aan de Parade
 • Apap
 • Performing Gender
 • Feminist Futures