17 t/m 19 augustus 2021

Together

Donna Chittick | NL

Deel deze voorstelling

Koop kaarten

Hiphop is een levensstijl, een cultuur, een kunst, een ritueel, (een) beweging. Het is wortels delen en eigen kracht vinden in gezamenlijkheid. In dit gedanste tweeluik gaat Donna Chittick op zoek naar die vormen van broederschap en zusterschap. In ALPH zien we mannen op elkaar reageren in onderlinge rivaliteit, kwetsbaarheid en vertrouwen. In TOGETHER dansen vrouwen breekbaar en krachtig tegelijk, op zoek naar zichzelf in continue verbinding met de ander. Het zijn zoektochten naar hoe je togetherness invult, terwijl er ruimte blijft bestaan voor eigenheid, uitgedanst in een uniek gezamenlijke dynamiek. 

Locatie Zuiderpark/Tent West
Speelduur 35 min.
Genre Dans
Entreeprijs € 10 per persoon, alleen per twee te bestellen
Toegankelijkheid Doven en slechthorenden, Rolstoelgebruikers

Donna Chittick danste in 2019 in een Block Box in een werk van Alida Dors voor hiphop-dansgezelschap Backbone. Nu zijn twee voorstellingen van Donna’s hand in één programma op het festival te zien. Over TOGETHER zei de Theaterkrant: ‘Het sterke […] is dat Donna het thema [sisterhood] tastbaar maakt door een scala aan verschillende dansstijlen en -invloeden de revue te laten passeren.’ 

 

TOGETHER 

In TOGETHER tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. In een eigentijdse mix van dansstijlen, gaat Donna op zoek naar de vrouwelijke kracht, en maakt ze een voorstelling waarin de dagelijkse werkelijkheid van haar en haar danseressen bron is.

 

di 17 aug op verschillende tijden
15:00
17:00
21:00
wo 18 aug op verschillende tijden
15:00
17:00
21:00
do 19 aug op verschillende tijden
15:00
17:00
21:00

Credits

dans Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur & Hannah Chandra Mahler 
choreografie Donna Chittick 
soundscape DJ Lovesupreme 
 

productie Angelique van Beckhoven 
techniek Simcha Hoed 
in co-productie met BackBone, Solid Ground Movement, CC Amstel

Theaterfestival Boulevard bedankt: