5 t/m 22 augustus 2021

De Minotaurus, een monsterlijk labyrint (6+)

Studio Brei/ Stip | NL

Deel deze voorstelling

Let op, deze voorstelling is enkel toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar!

Monsters zijn altijd de sjaak. Iedereen rent angstig van ze weg of probeert ze onverschrokken te verslaan. Monsters moeten zich altijd verstoppen. In een kast, onder een bed, in een grot of midden in een doolhof. Deze zomer is de Minotaurus terug. Maar deze keer in zijn eigengebreide labyrint van 12 meter doorsnede, met de hand gemaakt door een grote groep breiende en hakende vrouwen uit het hele land. Kinderen gaan er op ontdekkingstocht langs theatrale scenes, spannende dwaalgangen en speelse ruimtes. In dit onvergetelijk zachte en spannende labyrint wordt door middel van humoristische teksten, theatrale muziek en interactie een nieuwe blik op het begrip monster geworpen.

 

Locatie Zuiderpark/Boom
Speelduur 30 min.
Genre Theater, Installatie / beeldende kunst

Koning Minos, de koning van Kreta, krijgt door een verbroken belofte aan de God Poseidon een half mens half stier als zoon: het mythische monster Minotaurus. Hij sluit het op in een labyrint waar jaarlijks zeven meisjes en zeven jongens worden losgelaten. Met hulp van Ariadne, de dochter van de koning, verslaat de held Theseus het monster. Samen met Ariadne gaan de jonge bezoekers het handgebreide labyrint in om de Minotaurus te verslaan. Maar wat maakt een monster een monster? Studio Brei vraagt zich af of monsters, hoe eng ze ook lijken, niet eigenlijk gewoon wezens zijn die zachtheid, warmte en liefde nodig hebben. 

Naast het labyrint is een speciaal onderzoekscentrum ingericht waarin kinderen onderzoek kunnen naar monsters, naar hoe het labyrint tot stand is gekomen en naar de tijd waarin de mythe is ontstaan. 

do 05 aug op verschillende tijden
14:20 Geweest
15:00 Geweest
17:40 Geweest
18:20 Geweest
19:00 Geweest

Credits

idee en concept Studio Brei 
vormgeving Bibi Trompetter  
regie Anne Maike Mertens  
tekst Malou de Roy van Zuydewijn  
spel Myrthe Huber / Carmen van Mulier 
compositie Annelinde Bruijs  

producent Stip theaterproducties 
technisch producent Tycho van Iwaarden 
lichtontwerp Bart van den Heuvel 
ontwerp print labyrint Nora Steenbergen
ontwerp Minotaurus Carmen Schabracq i.s.m. Bibi Trompetter
met dank aan alle breiers, alle kinderen en Schippers&Van Gucht

 

Bekijk ook

Theaterfestival Boulevard bedankt: