13 t/m 21 augustus 2021

The Sheeptown Project (18+)

Alexandra Broeder | NL

Deel deze voorstelling

De wond is de plek waar het licht binnenkomt. Rumi

De draad kwijt, het eind kwijt, de naald kwijt. Wie bepaalt dat er met mij iets mis is? Theatermaker Alexandra Broeder verbindt binnen haar werk de domeinen kunst en psychiatrie. In The Sheeptown Project betreden we een mystiek universum waar we een ceremonie ondergaan geleid door kinderen. Dit project is tot stand gekomen op basis van gesprekken met kinderen met een psychische kwetsbaarheid. Wat als we anders gaan kijken naar zogenaamd disfunctioneel gedrag, en onze beschadigingen net zo makkelijk delen als onze successen? Als we allemaal kwetsbaar durven zijn - iedereen een open wond? Vinden we dan nieuwe sleutels tot nog onbekende deuren? We beginnen met hechtingsdraad te weven van kunst.  

Let op: Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar.

Alexandra Broeder is op 19 augustus om 16.00u gast in het Gesprek van de dag. Onderwerp is opgroeien en jeugdhulp.

Locatie Sportzaal Weberstraat
Speelduur 50 min.
Genre Theater

Alexandra Broeder maakt theater met kinderen op het toneel, vaak kwetsbaar, altijd eerlijk. In dit geval zijn kinderen onze persoonlijke gidsen naar een andere wereld waar je letterlijk binnenstapt. In 2021 werkt Alexandra doorlopend aan The Sheeptown Project - waarvoor ze in 2020 op Boulevard al onderzoek deed. Onderwerp: onze omgang met psychische kwetsbaarheid. Voor Theaterfestival Boulevard werkt zij samen met GGZ-instelling Reinier van Arkel in Den Bosch en met kinderen die hier in behandeling zijn. Broeder neemt met haar artistieke team en de inbreng van deze kinderen een verlaten ruimte aan de rand van de stad over om hier gedurende het festival te bouwen aan een geheel eigen universum op het snijvlak van kunst en psychiatrie. Verspreid over vijf avonden zijn er rituele ceremonies en performances te ervaren. Met open blik en open hart laten we ons gidsen door jonge mensen met boven alles een vrachtlading durf. Nu wij nog: wat durven wij ervan op te steken? 

‘Als geen ander weet Broeder magische werelden met een rafelige toets te creëren’ 

- NRC.

Credits

concept Alexandra Broeder 
vormgeving Sacha Zwiers 
muziek Roald van Oosten
zang en tekeningen Hedwig Kool
grafisch ontwerp Sacha van den Haak
fotografie Kamerich & Budwilowitz
dramaturgie Berthe Spoelstra
gidsen Nilo Clark, Lucy Acda, Oscar Boon, Jessie Luycx, Fiene Pijnenborg, Kirsten van den Brink, Dylan Young, Paco Meeuwisse, Gabriëlla Olkers, Tim Schouten en Alexandra Greidanus (= tevens stem Schapenkind)

lichtontwerp Varja Klosse
regie-assistentie en productie Nikita Oldert
technische productie Martijn van Nunen
techniek Jens Bakker
kinderbegeleiding en productie-assistentie Manouk Martens
bijzondere dank aan Jill, Noa, Herman, Iggy, Noa, Emma, Liz en Hedwig en de kinderen die we hebben mogen ontmoeten en de therapeuten van de afdeling waar we te gast waren.
coproductie HZT 
i.s.m. Reinier van Arkel - Herlaarhof Jeugdhulpverlening, Theaterfestival Boulevard

Bekijk ook

Theaterfestival Boulevard bedankt: