Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

A Reason to Talk

Sachli Gholamalizad/ kunstZ |

Aangrijpende solo over een moeder-dochter-relatie en het opgroeien in twee culturen

Sachli Gholamalizad, een jonge actrice van Iraanse afkomst, zoekt in A Reason to Talk naar verklaringen voor de moeizame relatie die zij met haar moeder heeft. Ze duikt in haar familiegeschiedenis en gaat de confrontatie aan met zowel haar moeder als grootmoeder.

Het resultaat is een persoonlijk verhaal dat een universele snaar raakt. In A Reason to Talk monteert Sachli zelfgedraaide filmbeelden, dagboekfragmenten, herinneringen, romans en soundscapes tot een eigenzinnige voorstelling. De vele lagen en tegenstellingen in het leven van deze drie vrouwen worden door het gebruik van verschillende media tot leven geroepen. Is het een verhaal van uitersten dat past bij het opgroeien in twee culturen? Of is het het verhaal van iedere
moeder en dochter?

A Reason to Talk werd lovend ontvangen en bekroond met vele prijzen, waaronder de Roel Verniersprijs, de Circuit X Prijs en Fringe First Award Edingburgh Fringe Festival.

“Hoe deze theatermaakster, vertrekkend vanuit een eigen verhaal, moeilijk uitspreekbare emoties weet te vatten in een op zich simpel opgezette voorstelling is ongelofelijk ontroerend.” (cobra.be)

Artikel De Morgen
Interview De Standaard

Concept, spel: Sachli Gholamalizad
Coaching: Greet Vissers
Soundscape: Andrew Claes
Vormgeving, techniek: Steven Brys

De voorstelling van zondag 14 augustus is verkrijgbaar als combiticket voor € 24 (vriend € 22)
17.00 uur VERKADEFABRIEK: Sachli Gholamalizad/kunstZ - A Reason to Talk
& 20.30 uur BLVRD THEATER: New Cool Collective & John Buijsman - Radio NCC

  • Genre Theater
  • Speelduur 75 min.
Theaterfestival Boulevard bedankt: