Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

Molman (9+)

Schippers&VanGucht en Het Filiaal Theatermakers |

Een theatervoorstelling voor een moedig publiek of hoe een schijtlaars de uitgang vindt

Hij leeft diep onder de grond in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Van ‘s-Hertogenbosch tot in Alaska tot in Ouagadougou, Afrika. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt overal waar geen enkele machine bij kan. Hij zwemt beter dan wie dan ook. Hij werkt voor de I.W.R.S.B.A.S.B * en weet echt alles van angst. Iedereen krijgt vroeg of laat met hem te maken. Of je nu wilt of niet. Angst is kostbaarder dan olie, gas of goud; want bange mensen kan je alles wijsmaken. In het geheim verlangt Molman naar het zonlicht. Stukje bij beetje verzamelt hij de moed om zijn donkere schuilplaats voorgoed te verruilen voor het daglicht.

*Interdepartementale wetenschappelijke raad voor de studie van het binnenste van de aarde en super diep boren.

Let op! Deze voorstelling speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer; je kunt alleen via een smalle, steile trap aan de buitenzijde naar binnen klimmen. Dus houd rekening met kleding, eventuele hoogtevrees of handicaps.

Molman is een waardig opvolger van de locatievoorstelling Huis (winnaar Gouden Krekel 2012) die met groot succes speelde op Theaterfestival Boulevard in 2011.

Concept: Schippers&VanGucht
Regie: Jellie Schippers
Scenografie: Myriam van Gucht
Tekst: Hanneke Paauwe
Muziek: Tomas Postema 
Beeld: Judith Zwikker, Bobbi Watson

  • Genre Theater
  • Speelduur 60 min.
Theaterfestival Boulevard bedankt: