Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

What We Leave Behind

Theater Utrecht/ Davy Pieters | NL

evolutie
menigte
nieuwe makers

Evolutie komt van het Latijnse werkwoord evolvere oftewel zich ontrollen. Dat houdt nooit op, luidt een vage, vier miljard jaar oude belofte. Verder en verder. Toch moeten we achteromkijken om de toekomst te kunnen zien. What We Leave Behind is een beeldende, fysieke en muzikale voorstelling. Zestien performers en mimetalenten laten je een timelapse in real time beleven: welke ideeën leven voort, veranderen of laten we achter? Theatermaker Davy Pieters [1988] zoomt vernuftig in en uit op de lange keten van grote gebeurtenissen en kleinste handelingen. IJzersterk is Davy’s vermogen om niet te vatten ontwikkelingen zichtbaar te maken. Terugkerend thema: hoe beïnvloeden technologische ontwikkelingen en [beeld]cultuur ons? Ze gebruikt daarbij uiteenlopende media en genres – van tv en beeldende kunst tot games en science fiction. Op Boulevard 2018 was haar verrassende The Gentle Woman te zien.

Deze voorstelling is geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar.

10 aug 
Op zaterdag 10 augustus is Davy Pieters te gast in het Gesprek van de dag om 16.00u in het Josephkwartier, samen met kunstenaar Matthijs de Bruijne om te praten over hoe beeldcultuur onze samenleving bepaalt. 

Credits
Concept en regie: Davy Pieters
Spel: Kim Amankwaa, Sanne Bokkers, Ruth Borg, Moriah Dekker, Nick Deroo, Charlotte Gillain, Tashi Iwaoka, Aleksej Ovsiannikov, Josefine Rahn, Tom de Ronde, Annet de Ruiter, Gerben Vaillant, Manuel Groothuysen, Ciro Goudsmit, Gerindo Kartadinata, Erwin Boschmans
Muziek: Christiaan Verbeek (m.m.v. het Mimosa Kwartet) 
Lichtontwerp: Grischa Runge 
Kostuums: Bibi Trompetter
Zangcoach: Beni Csillag  
I.s.m. Mimeopleiding Academie voor Theater en Dans Amsterdam en DOX 

NRC: “Pieters liet zich inspireren door iconische beelden, zoals het schilderij Het vlot van de Medusa. In een fascinerende choreografie wordt dit werk geïmiteerd, maar de performers zijn constant in beweging. Een hypnotiserend schouwspel.” ****Theaterfestival Boulevard bedankt: