Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+) | met audiodescriptie

Theater Artemis + Het Zuidelijk Toneel |

Een familievoorstelling zoals je nog nooooooooooit hebt meegemaakt!

Op zondag 14 augustus wordt de voorstelling met audiodescriptie ondersteund. We vragen je op tijd aanwezig te zijn. Voor de voorstelling kan je kennis maken met de acteurs en ben je in de gelegenheid het decor en de kostuums te bekijken. Daarna testen we de audiodescriptie-apparatuur. Vanzelfsprekend is je geleidehond welkom bij de voorstelling.

Een middeleeuws dorp, met fraai geschilderde natuur op de achtergrond. Het ruikt naar vers hooi. In de verte klinkt muziek. Voorop het podium staat een marskramer een verhaal te vertellen. Over de hardwerkende ouders, die hun kinderen desnoods met hun leven beschermden tegen wolven of andere plagen. Tot nu toe. Want de ouders hebben besloten weg te gaan. Zomaar, opeens. Ze pakken hun karren vol huisraad. Ze vertrekken. In de huizen van het dorp slapen de kinderen. Zij weten nog van niks. De muziek houdt op. Het toneel is leeg. Er staat een kind op uit het publiek. Het klautert het toneel op. Een ander kind volgt, het kind dat met jou meekwam misschien wel. Wat nu?

Even grappig en origineel als Jheronimus Bosch toont Jetse Batelaan ons wat er gebeurt als de liefde tussen een ouder en zijn kroost verdwijnt. Een verhaal dat werd geschreven door Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest, met live muziek en ter plekke geregisseerde kinderen uit het publiek.

Of het nu gaat om De man die alles weet of Reuzen, het theater van regisseur Jetse Batelaan is absurd en ontregelend. ‘Als er een theatermaker is waar kenners uit puur enthousiasme hun vrienden naar toesturen, is het Batelaan’, schreef de pers.

Foto's zijn gemaakt door Kurt van der Elst.

Regie: Jetse Batelaan
Tekst: Simon van der Geest
Decorontwerp: Theun Mosk. Kostuumontwerp: Liesbet Swings. Artistiek advies: Piet Menu Live. Muziek: Trio aXolot.
Spel: Marien Jongewaard, Freek Nieuwdorp, Tjebbe Roelofs, Esther Snelder, Dennis Tiecken, Nimuë Walraven, Willemijn Zevenhuijzen. Live kinderregie: Dominique Coppenrath, Sem Jonkers, Imme Steinmann, Tessa Bouman

In coproductie met Jheronimus Bosch 500/Theaterfestival Boulevard.

 

 

Hoe moet je overleven, wanneer de grote mensen weg zijn? Denk daar maar eens over na met dit overlevingspakket, samen met de volwassen medebezoekers. Dan overleven zij de voorstelling misschien ook.

Kaarten zijn online te koop en bij de kassa van Theater aan de Parade. Mochten er kaarten over zijn, dan worden deze ter plekke nog verkocht bij Theaters Tilburg.

  • Genre Theater
  • Speelduur 75 min.
Theaterfestival Boulevard bedankt: