Meer

Professionals

Elf dagen lang presenteert Theaterfestival  Boulevard ​theater, dans, muziek(theater) en interdisciplinaire kunstvormen voor een groot, lokaal en nieuwsgierig publiek. Theaterfestival Boulevard biedt hoogwaardige, eigentijdse en risicovolle podiumkunst uit binnen- en buitenland.

Met een aantal makers uit Nederland en Vlaanderen heeft het festival meerjarige samenwerkingsverbanden en wordt coproducties gerealiseerd. Daarnaast wordt jaarlijks het mooiste en beste internationale werk uitgezocht om de dialoog met de producties uit de Lage Landen van zowel gevestigde als jonge makers aan te gaan. Voorstellingen op het festival zijn vaak tekstloos, toegankelijk voor niet-Nederlandse sprekers middels boventiteling of in het Engels. Informatie hierover is te vinden op elke voorstellingspagina. Boulevard heeft een voorkeur voor beeldend en zinderend theater, met aandacht voor het hart, voor de overgave. 

Internationaal ontmoetingsprogramma
De organisatie van het festival nodigt in samenwerking met Dutch Performing Arts internationale professionals uit voor een bezoek aan Theaterfestival Boulevard van 9 tot en met 12 augustus. In een ontmoetingsprogramma leren zij het festival, de Nederlandse regisseurs, makers en choreografen en elkaar kennen. Het ontmoetingsprogramma bevordert de internationale dialoog. De (nieuwe) Nederlandse makers krijgen ‘buitenlandse ogen’ op hun werk en gaan in gesprek met internationale professionals. Vanzelfsprekend zijn internationale professionals meer dan welkom op de dagen buiten het ontmoetingsprogramma om. Het festival kan daarin helpen met de reis naar Den Bosch, accommodatie en tickets.

Voor meer informatie over het programma en internationale zaken, neem contact op met Job Rietvelt via job@festivalboulevard.nl.

Professionals
Theaterfestival Boulevard bedankt: