Over Boulevard
Archief

Bestuur Stichting Vrienden

Wie zit er in het bestuur van Stichting Vrienden?

In het bestuur zitten mensen die Boulevard een warm hart toedragen. Zij zetten zich sinds jaar en dag in voor het festival en zijn activiteiten. Even voorstellen:

Anne van de Ven (voorzitter)

Anne is eigenaresse van een Bed and Breakfast in Den Dungen, en heeft sinds een aantal jaren tijdens het festival het gastenverblijf aangeboden aan performers van de Boulevard en heeft zo al vele mooie inspirerende gasten over de vloer gehad.
Ze is al jaren bezoeker van het festival en wordt warm van alle voorstellingen, gezelligheid, mooie mensen en bijzondere ontmoetingen. Het verrassende programma en de voorstellingen op locatie vindt ze erg bijzonder:
‘Op die manier kun je de stad en zijn omgeving weer van een heel andere kant bekijken.’
Als Hartsvriend ben je volgens haar ook ambassadeur van het festival, je ondersteunt financieel spraakmakende programma onderdelen en zorgt voor toegankelijkheid voor iedereen.
‘Daarnaast ontmoet je elkaar door het jaar heen en krijg je een unieke blik achter de schermen van de organisatie.’
De stichting is volgens haar een stevige stap:
‘Door de krachten in een stichting te bundelen, komt er een nog grotere binding met het festival en kan de organisatie gebruik maken van deze betrokkenheid.’

Jeroen Tolmeijer (penningmeester)

Jeroen is 60 jaar en woont sinds 10 jaar in Den Bosch.
‘Ik voel me in deze stad prima thuis en op mijn plek, ook omdat er veel wordt georganiseerd. Een hoogtepunt in de zomer is altijd het Festival Boulevard.’
Jeroen hoorde via via dat er een Vriendenstichting werd opgericht om Boulevard te steunen, hier werd hij direct enthousiast van.
Op dit moment is hij meer geïnteresseerd in kunst en cultuur dan hij was toen hij 30/40 jaar oud was, hij zegt er meer voor open te staan en er meer van te kunnen genieten dan vroeger. ‘Ik wil daarom graag mijn steentje bijdragen aan het prachtige festival in het mooie Den Bosch.’ Daarom is hij Hartsvriend van het festival. 

Bert van den Boomen

Theaterfestival de Boulevard is voor hem een jaarlijks cultureel hoogtepunt:
‘Ik stam nog uit de periode dat het 'Boulevard of Broken Dreams’ heette. Inmiddels is dit festival uitgegroeid naar een niveau waarop het zich gemakkelijk kan handhaven naast soortgelijke topfestivals in Europa.’ Wat hij persoonlijk belangrijk vindt is dat het festival een belangrijke broedplaats is geworden voor jonge makers en aanstormende performers. Ook het brede internationale aanbod van gerenommeerde makers en performers heeft hij hoog in het vaandel. Met aan de andere kant de kleinschaliger, prikkelende voorstellingen in het hart van het festival; op de Parade en in het Josephkwartier, krijgt het festival een kwalitatieve dynamiek die hij ten zeerste waardeert. Om dit alles te behouden, mogelijk nog wat te verbeteren en vooral toegankelijk te maken en te houden voor iedereen die graag wil kennismaken met deze jaarlijkse veelzijdige culturele manifestatie, is Bert Hartsvriend geworden van het festival.
‘Hiermee voel ik mij nog meer verbonden met het festival dan voorheen. Ik raad het een ieder aan dit ook te doen om verzekerd te zijn het glas te kunnen blijven heffen na afloop van de voorstelling of de Talkshow in de wijnbar of daarbuiten.’

Georges de Meris

Georges is 57 jaar en woont al sinds 1994 in en om ’s-Hertogenbosch.
'De stad heeft mij van kinds af aan al getrokken omdat je er de sfeer van eeuwenlange verandering en cultuur kunt voelen. Elke straat heeft verhaal van mensen die nieuwe wegen hebben gezocht in hun turbulente tijd. Daar voegt Festival Boulevard elk jaar zijn verhalen en vernieuwend theater aan toe.'
De combinatie van mensen die daarop afkomen en verschillende instanties en theatermakers die dit mogelijk maken vindt Georges uniek. Met de Vriendenstichting wenst hij dat mensen nog dichter in het festival kruipen door er vooraf en achteraf bij betrokken te zijn.
'Ik zet mij er graag voor in dat deze Vrienden vanuit hun betrokkenheid een eigen visie kunnen ontwikkelen en voor hun deel een bijdrage kunnen leveren aan Boulevard.' 
Georges is ook lid van het bestuur van Boulevard en zorgt er voor dat de ideeën van de Vriendenstichting direct gehoord worden binnen Festival Boulevard en de Vrienden de ideeën in actie kunnen omzetten.

Theaterfestival Boulevard bedankt: