Meer

Visie

Kansen om de ziel op te schudden

Theaterfestival Boulevard is een zomerfestival in - en om ’s-Hertogenbosch. Het festival biedt theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. Het festival is voor iedereen.

Elf augustusdagen lang neemt het festival de stad over. Er is theater te zien op alle Bossche podia en in musea, maar ook  middenin een natuurgebied, in wijken, winkels, leegstaande panden en alle andere verrassende plekken die de stad rijk is.

We kiezen voor theater van podiumkunstenaars uit alle windrichtingen; Nederland, Vlaanderen en internationaal. Theaterfestival Boulevard is uniek in zijn ruime aanbod internationale theatermakers. We ontvingen de laatste jaren gezelschappen als Rimini Protokoll (DEU), Companie Marie Chouinard (CAN), Ultima Vez (BEL), Peeping Tom (BEL), Akram Khan Company (GBR), Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui  (BEL), FC Bergman (BEL), Ben Duke (GBR), Igor&Moreno (GBR). Uit Nederland zijn terugkerende gezelschappen/kunstenaars o.a. Dries Verhoeven, Wunderbaum, Warme Winkel, Schweigman&, Lotte van den Berg, Artemis/Jetse Batelaan.

Op het befaamde festivalplein onder de kastanjebomen, aan de voet van de Sint-Janskathedraal vindt men een sfeervol festivalhart met restaurants, foodtrucks en een feestelijk theateraanbod. Zo is er tentjestheater, muziektheater in de grote BLVRD Theatertent, internationaal straattheater, livemuziek, kinderprogrammering en meer.

Het afgelopen jaar kwam hier het Josephkwartier bij, op een steenworp van het centrale festivalplein (tussen Pand 18 en Theater Artemis). Hier creërden we een vrijplaats voor dialoog tussen kunstenaar en publiek. Een ontmoeting met theatermakers die zich verhouden tot de actualiteit. Het is ons laboratorium én onze speelplaats. Wegens succes zal het Josephkwartier ook tijdens editie-2017 een plek van ontmoeting, mijmering en interactie zijn.

De 33ste editie van Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 3 t/m 13 augustus 2017.

Visie
Visie