Meer

Visie

Kansen om de ziel op te schudden

Theaterfestival Boulevard is het zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Gedurende elf warme augustusdagen duik je in verfrissend theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. We doen ons best het festival voor iedereen toegankelijk te maken. 

Theaterfestival Boulevard brengt elf warme augustusdagen een verfrissend aanbod van theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. 

Op het befaamde festivalplein onder de kastanjebomen, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, vind je een sfeervol festivalhart met restaurants, foodtrucks en een feestelijk theateraanbod. Zo is er theater in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater, internationaal straattheater en livemuziek.

Maar er is meer: er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie! Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café. Deze voorstellingen maken we toegankelijk door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade.

Vorig jaar kwam het Josephkwartier er als locatie bij, op een steenworp afstand van het festivalplein. Hier zie je werk van theatermakers die zich verhouden tot de actualiteit, en creëerden we een plek voor de dialoog tussen kunstenaar en publiek. Samen aan lange tafels dineren, debatteren en mijmeren. 

Inhoudelijk kiezen we voor warmbloedig theater van podiumkunstenaars uit alle windstreken. We ontvingen de laatste jaren o.a. Rimini Protokoll (DEU), Compagnie Marie Chouinard (CAN), Ultima Vez (BEL), Peeping Tom (BEL), Akram Khan Company (GBR), Eastman/ Sidi Larbi Cherkaoui (BEL), FC Bergman (BEL), Ben Duke (GBR), Igor&Moreno (GBR). Uit Nederland zijn terugkerende gezelschappen/ kunstenaars o.a. Dries Verhoeven, Wunderbaum, Warme Winkel, Schweigman&, Lotte van den Berg en Theater Artemis/Jetse Batelaan.

De 34ste editie van Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 2 t/m 12 augustus 2018.

Visie
Visie
Theaterfestival Boulevard bedankt: