Over Boulevard
Archief

Professionals

Internationaal ontmoetingsprogramma

Elf dagen lang presenteert Theaterfestival  Boulevard ​theater, dans, muziek(theater) en interdisciplinaire kunstvormen voor een groot, lokaal en nieuwsgierig publiek. Theaterfestival Boulevard biedt hoogwaardige, eigentijdse en risicovolle podiumkunst uit binnen- en buitenland.

We presenteren bij voorkeur voorstellingen die onze zintuigen direct aanspreken. Van grote fysieke voorstellingen op een parkeerplaats tot interactieve ervaringen in een museumruimte en rituele hedendaagse dans op het grote podium. Makers als Dries Verhoeven, Jetse Batelaan, Lotte van den Berg, Boukje Schweigman, Benjamin Verdonck en Miet Warlop creëren hun eigen dramaturgieën; vaak associatief, met politiek en sociaal engagement. Ze laten ruimte voor het onderbewustzijn en betrekken alle zintuigen.

Met een aantal makers uit Nederland en Vlaanderen heeft het festival meerjarige samenwerkingsverbanden en worden coproducties gerealiseerd. Daarnaast wordt jaarlijks het mooiste en beste internationale werk uitgezocht om de dialoog met de producties uit de Lage Landen, van zowel gevestigde als jonge makers, aan te gaan. Voorstellingen op het festival zijn vaak tekstloos, toegankelijk voor niet-Nederlandse sprekers middels boventiteling of in het Engels. Informatie hierover is te vinden op elke voorstellingspagina. Boulevard heeft een voorkeur voor beeldend en zinderend theater, met aandacht voor het hart, voor de overgave. De voorstellingen van voorgaande edities zijn te vinden in ons archief. 

Internationaal ontmoetingsprogramma
Sinds 2017 werkt het festival samen met Dutch Performing Arts in het kader van een internationaal ontmoetingsprogramma. Een groep internationale professionals wordt jaarlijks uitgenodigd voor dit programma tijdens het festival. We richten ons op vertegenwoordigers van festivals en podia van met name buiten de hoofdsteden in Europa, partijen die openstaan ​​voor uitwisseling en potentiële partners voor de artiesten die we presenteren.

Het programma biedt professionals de kans om het festival te leren kennen, om regisseurs, kunstenaars, choreografen te ontmoeten én elkaar. Het bevordert de interculturele dialoog en interactie met het programma. De (nieuwe) makers krijgen een internationaal perspectief op hun werk, met mogelijkheden om na te denken over hun werk vanuit hoeken die verder reiken dan de lage landen. 

Voor de afgelopen editie versterkte het Vlaamse Kunstenpunt het ontmoetingsprogramma. Tijdens het driedaagse programma ‘Highlights from the Lowlands’ werd niet enkel de focus op Nederlandse, maar ook op Vlaamse makers gelegd. Het programma vond in 2019 plaats tussen 7 en 10 augustus.

Neem voor meer informatie over het programma en / of andere vragen over internationale zaken contact op met Job Rietvelt, job@festivalboulevard.nl.

Professionals
Professionals
Professionals
Theaterfestival Boulevard bedankt: