Over Boulevard
Archief

Afzender Boulevard

Nader de ander

Voorjaar 2020. Ademloos bladerden we in een boek dat ‘Nabijheid en afstand’ heette. Met een duimstok in de hand, dat wel. We lazen dat de intieme zone van een mens circa vijftien centimeter is. Zij is voorbehouden aan je geliefde[n]. Aanzienlijk ruimer zijn onze persoonlijke, sociale en publieke zone, al blijft het zoeken, tussen rood-wit afzetlint en geel-zwarte tape.

Bestaat er ook een culturele zone? Ja, weet Theaterfestival Boulevard. Het is zelfs de meest flexibele. Soms is ze maar een millimeter breed, soms wel tientallen meters. Binnen die veranderlijke ruimte laten we je deze zomer cultuur zien, horen en – dankzij de vindingrijkheid van makers – ook aanraken. Want zelfs in dit jaar dat we geen festival kunnen zijn, duiken we op met concerten, performances en installaties. In juli en augustus 2020. In theaters en op straat, maar ook in wijken en weilanden. 

Afzender: Boulevard. 

Zo vieren we de veerkracht van makers en publiek. 
In dit vreemde tussenjaar onderzoeken we vooral het thema ‘Nader de ander.’ Een Bossche Zomer lang beoefenen we de vergeten kunst van de nabijheid. Kleinschalig, met een duimstok in de hand. Maar vooral mateloos nieuwsgierig naar het onbekende.

Tot binnenkort, tot nabij.
Team Boulevard

 

Afzender Boulevard
Theaterfestival Boulevard bedankt: