Timetable 0 Info

Theaterfestival Boulevard 35e editie in 2019

Work in progress, noteer alvast 1-11 augustus 2019..

Theaterfestival Boulevard 2018: een gedurfde en zinderende editie. Er werden grenzen opgezocht en perspectieven ter discussie gesteld. Boulevard nam risico’s in de programmering met veel premières en uitgesproken theater. Ook fysiek werd er veel gevraagd van de performers en het publiek. Dit werd nog versterkt door het feit dat weerrecords gebroken werden. In elf dagen Boulevard was sprake van tropische hitte én windstoten, waardoor enkele voorstellingen moesten worden afgelast. De afgelopen elf dagen gaat de boeken in als een geslaagde editie, met indrukwekkende voorstellingen en bezoekers uit alle windrichtingen. Net als in 2017 verkocht het festival 55.000 kaarten en werden 140.000 bezoekers ontvangen.

Er verschenen veel verhalen over het festival en individuele voorstellingen in de pers. Trouw: ’Het lijdt geen twijfel: het Bossche Theaterfestival Boulevard ontwikkelt zich tot het meest prikkelende, veelzijdige en gezellige theaterfestival van Nederland. Nu was het festival altijd al gezellig, maar de afgelopen jaren is het festival verder uitgegroeid, zowel in de diepte als in de breedte.’ NRC kopte: ’Uitdagende kunst op breed theaterfestival Boulevard’.

Boulevard toonde dit jaar 130 verschillende voorstellingen, concerten, installaties en performances. Het motto van dit jaar What you see is what you guess, nodigde uit verder te kijken dan de eerste indruk. Vele podiumkunstenaars reflecteerden op dit thema en het was voelbaar in elke vezel van het festival. Het festival legde bloot hoe perspectief de sleutel is bij aanname en oordeel. De Volkskrant: ’Als een duizenddingendoekje veegt het thema identiteit interessante choreografieën bijeen’ en ’Boulevard trekt een lange neus naar plot, logica en orde. Zelfs de bitterballen zijn niet wat ze lijken’. 

Wil je op de hoogte blijven van onze plannen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Wil je tot dan nog even dat fijne gevoel vasthouden. Droom dan weg bij de vele prachtige foto's die zijn gemaakt door onze huisfotografen, of bekijk hieronder de aftermovie.

 

Theaterfestival Boulevard 35e editie in 2019
Theaterfestival Boulevard 35e editie in 2019
Theaterfestival Boulevard 35e editie in 2019
Theaterfestival Boulevard 35e editie in 2019