Meer

Er belt iemand aan...

Wanneer voel je je thuis? In je huis, je omgeving, je lichaam? Is de wereld je huiskamer? Waar je je regelmatig stoot – vooral in het donker – omdat alles van plaats verandert? Waar onbekenden binnenstappen die de bank met je willen delen?

25 juni 2017

Onvermijdelijke vragen op Theaterfestival Boulevard. Want wij gaan in zee met makers die opendoen als een vraagteken aanbelt. Sommigen hebben zelfs een stoel bij de deur gezet. Er wordt veel gebeld in 2017. 

Huis, thuis en territorium. Of juist het ontbreken ervan. Dat thema tekent zich af in de programmering van Boulevard 2017. Aan actualiteit ontbreekt het niet: een groeiend aantal mensen hebben fysiek, geestelijk of ideologisch geen dak of thuis meer. Op Boulevard 2017 kom je ze tegen. In theater, dans, muziek en performances. Enkelen van hen: 

De Roma-vrouw met huurachterstand, die uit haar groezelige bovenwoning in Budapest wordt gezet. De cruisegangers die kopje-onder gaan in een zee van vermaak. De einzelgangers van wie gesprekken naklinken in traag bewegende telefoonhokjes. De uitbaters van de Vlaamse cafe-friture, die moeten wijken omdat hun huis dreigt te verzakken. De liefdesdealers, fraudeurs en hunkeraars die op het Dark Web digitaal onderdak zoeken. De twintigers die op een lapje natuur hun tribale samenleving knutselen. Gaan zij een thuis vinden? 

Vraagtekens zijn nomaden. Ze trekken rond, bellen aan. Boulevard doet open, biedt ze een tijdelijk thuis. Onder tentzeil. Onder het plafond van een zaal. En onder de hemel. Daar zijn ze in het goede gezelschap van honderden makers en duizenden bezoekers. Elf dagen lang verenigd, in een tijdelijk thuis om grote en minder grote zaken met elkaar te bespreken. 

Tot we aangesterkt zijn en verder gaan.

Er belt iemand aan...
Er belt iemand aan...
Er belt iemand aan...
Theaterfestival Boulevard bedankt: