Timetable 0 Info

What you see is what you guess

01 juni 2018

Geen kwaad woord over Lego of Knexx.
Maar identiteit is het meest opwindende bouwpakket.
Ten dele volg je montagetekeningen.
Tegelijkertijd wil je eigenheid uitdrukken.
Zo ben je ook wel weer.
Voilà.
This is you. Man, vrouw. Stevig, wiebelig.
Zwart, wit. Vooruitstrevend, conservatief.
Nationalist, kosmopoliet. Gelovig of atheïst.
Klaar?
Nee, identiteit is nooit af. Gebeurtenissen, ontmoetingen en gesprekken blijven ons uitdagen om vragen te stellen. Wie ben ik? Bij wie hoor ik – of wil ik horen? De antwoorden komen geleidelijk. Met horten en stoten. Of schokkend onverwachts. Ze werpen een ander licht op de geknutselde identiteit. Niet alles daarin ligt vast, niet alles is weloverwogen.

Ondertussen bekijken we elkaar. Verzamelen indrukken, vinken de aannamelijst af en komen tot een geruststellende conclusie:
ik ken jouw identiteit – met m’n eigen ogen vastgesteld. Maar zien we werkelijk alles?

What you see is what you guess.

Dat is het motto van Boulevard 2018. Tal van voorstellingen, concerten, performances en installaties op het festival raken aan identiteit. Sommige zetten gender, religie of nationaliteit in onvermoed licht. Andere laten de invloed van internet zien.

Er valt genoeg te kiezen. Met ruim honderd programma-onderdelen uit vrijwel alle disciplines en windrichtingen is Boulevard 2018 veelkantig. Dat past bij wie we zijn: een festival van zuidelijkheid, zinnelijkheid en zeggingskracht. Bij die identiteit hoort ook de honger naar het onbekende en een open houding.

What you see is what you guess is onze uitnodiging om verder te kijken dan wat je waarneemt. Op het podium en daarbuiten. Elf dagen en vooral langer.

What you see is what you guess
What you see is what you guess
What you see is what you guess