Gezocht: Stagiaire Marketing en Communicatie

15 november 2021

Periode vanaf februari 2022

Sinds 1985 is ’s-Hertogenbosch ieder jaar in augustus het podium voor hartstochtelijke voorstellingen en inspirerende ontmoetingen. Want dan brengt Theaterfestival Boulevard 11 dagen lang theater, dans en muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Op het festivalhart, de podia van de stad en op bijzondere locaties in en rond ‘s-Hertogenbosch. Ons publiek is groot en nieuwsgierig. Boulevard is er voor de leek en de liefhebber, voor jong en oud, voor de kunstprofessional en het gezin dat een dagje uit gaat. Boulevard bundelt verschillende stemmen en verhalen en wil voor iedereen toegankelijk zijn. Jaarlijks ontvangen we 140.000 bezoekers uit alle windstreken, waaronder zo’n 450 internationale professionals. 

Voor het team marketing en communicatie, is het festival voor de periode vanaf februari 2022 op zoek naar een enthousiaste en creatieve:

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

32 - 40 uur per week

Het team van Boulevard staat voor je klaar en denkt graag met je mee. Je krijgt de kans om je netwerk te vergroten en om het theaterfestival van dichtbij mee te maken, van begin tot eind. Kom in contact met collega’s, makers, pers en andere belangstellende partijen.
Jolien (stagiaire 2020, Fontys - International Event, Music & Entertainment Studies)

Wat ga je doen?
In aanloop naar het festival ( 4 - 14 augustus 2022) doe je uitgebreide ervaring op op het gebied van marketing en communicatie. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie van de verschillende voorstellingen, het festival als geheel en specifieke onderdelen zoals de Lijn73 projecten met en in de stad en BLVR&D: onze plek voor context en verdieping. Je helpt onder meer mee bij het ontwikkelen van content voor social media, e-mailnieuwsbrieven en het vullen en onderhouden van de website. Je denkt met het team mee over creatieve manieren om de verschillende doelgroepen van het festival aan te spreken. Ook assisteer je bij de contacten met de bespelers en het verzamelen en ontsluiten van voorstellingsinformatie.

Je wordt onderdeel van een klein team, dat een belangrijke rol vervult binnen de organisatie. Richting het festival, wordt het team aangevuld met verschillende freelancers en vrijwilligers. Je kunt veel leren: wij doen een beroep op je creativiteit, pro-activiteit en je organisatie- en communicatietalent en verwachten ook dat je de handen uit de mouwen steekt.

Tenslotte bieden we onze stagiaires de mogelijkheid om -aansluitend op hun stage- ook tijdens het festival mee te werken. Dat is waar we het immers voor doen en je doet er nog meer praktijkervaring mee op. Naast de reeds genoemde taken werk je tijdens het festival aan dagschema’s, maak je last minute uitingen, verzorg je servicemails en stuur je een aantal vrijwilligers aan. En bovenal kun je dan eindelijk met het hele team zelf ook genieten van het festival en de resultaten van onze inspanningen zien.

Wie zoeken we?

  • Je doet een tweede- of derdejaarsstage.
  • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur.
  • Je hebt kennis van en ervaring met online marketing.
  • Je hebt oog voor beeld. Ervaring met editing van fotografie- en/of video-ervaring is een pré.
  • Je kunt snel en nauwkeurig zelfstandig werken.
  • Je bent initiatiefrijk, communicatief sterk, creatief en resultaatgericht.
  • Je kunt goed plannen en je werkzaamheden structureren.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, goed Engels is een pré.

Duur stage + vergoeding
Duur van de stage is vijf maanden, startend begin februari 2022. Theaterfestival Boulevard biedt een inspirerende werkomgeving, binnen een klein en hecht team met de mogelijkheid om brede ervaring op te doen. Je functie is afwisselend, waardoor je van alle facetten van marketing en communicatie iets meekrijgt. Je krijgt goede begeleiding van je marketing- en communicatiecollega’s, een prima stagevergoeding van €250 - € 300,- per maand (afhankelijk van aantal uren en opleiding).

Solliciteren
Stuur je motivatie en CV vóór vrijdag 17 december 2021 naar joep@festivalboulevard.nl. Heb je vragen over deze stage, dan kun je deze richten aan dezelfde mailbox.

Theaterfestival Boulevard wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar jij of je ouders geboren zijn, waar je in gelooft, of je een beperking hebt en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kunt maken voor ons festival.
 

Theaterfestival Boulevard bedankt: