Gezocht: Stagiaires Programma en Creatieve Productie

25 oktober 2021

Periode in overleg, diverse mogelijkheden vanaf januari 2022 t/m augustus 2022

Theaterfestival Boulevard is een toonaangevend zomerfestival in- en om de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch. Voor jong en oud. In 2021 tekenden we voor een festival op 1,5m. Meer dan 109 verschillende projecten leverden een bijzondere variëteit aan voorstellingen, performances en installaties. Vanuit het thema ‘Hack the Horizon’ ging Boulevard het gesprek aan met makers, collega’s en publieken. Boulevard bracht werk op bijzondere locaties, theaters en in een nieuw festivalhart. Werk als Born to Protest van Joseph Toonga, Songs for no one van Nastaran Razawi Khorasani, Elisabeth gets her way van Jan Martens, Sono io? van Circus Ronaldo, Together van Donna Chittick en Tussentijdcapsule van Schippers&VanGucht brachten publiek nieuwe perspectieven, maar bovenal eindelijk weer een zomer vol theater en dans.

Omschrijving

Ter ondersteuning van het programma team van Theaterfestival Boulevard zoeken wij stagiair(e)s voor (context)programmering en creatieve productie.

De (context) programmering stagiair vindt het interessant om mee te denken over de inhoud van het (context) programma en voert taken uit met betrekking tot de productie van het (context) programma. Legt van gezelschappen/ makers dossiers aan, bezoekt voorstellingen, schrijft kijkverslagen en is aanwezig bij het programma-overleg. Daarnaast ondersteunt de stagiair bij programma productionele taken als het invullen/bijhouden van (delen van de) planning en bij de organisatie van programma gerelateerde activiteiten (denk aan workshops).

De stagiair(e) creatieve productie vindt het interessant om allround mee te werken binnen de programma productieafdeling en denkt mee over programma gerelateerde productieprocessen, ondersteunt bij het realiseren van tussentijdse evenementen als de vrijwilligersbijeenkomsten en de presentatie van het programma, maakt planningen en draaiboeken, en coördineert voorstelling gerelateerde aanvragen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een geëngageerde WO/HBO student(e) met gezond verstand en een grote affiniteit met theater. Je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, bent enigszins flexibel en goed georganiseerd. We waarderen het als iemand inhoudelijk prikkelend meedenkt en wil leren over inhoudelijke en productionele kanten van het programmeren. Je bent minimaal twee dagen in de week beschikbaar (dagen/ uren in te delen in overleg) in de stageperiode.

Wat bieden wij?

Creatieve en dynamische werkplek waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en zelfstandige opdrachten in een professionele context en begeleiding. Daarbij geeft het festival door de vele artiesten en gezelschappen en het grote aantal samenwerkingspartners een stevige kennismaking met de beroepspraktijk. We voorzien in een stagevergoeding tot max €300 per maand (afhankelijk van aantal stagedagen).

Mail je motivatie met cv voor 5 december 2021 naar Hoofd programma Tessa Smeulers - Tessa@festivalboulevard.nl

Theaterfestival Boulevard bedankt: