25 mei 2023

Eerder maakte we al de eerste 6 voorstellingen bekend, daar mogen we nu zeven namen aan toevoegen. Daarmee zijn de eerste dertien voorstellingen bekend en vanaf nu is het mogelijk om kaarten te kopen. Het complete programma wordt 26 juni bekend gemaakt en gaat dan in de verkoop!

 

Eerste 13 namen

Eerder maakte we al bekend dat Miet Warlop/Irene Wool/NT Gent met ONE SONG, 71BODIES/Daniel Mariblancamet A True Story, Panama Pictures/Bosch Parade met The Weight of Water, Chiara Bersani met SOTTOBOSCO, Katja Heitmann met Motus Mori: RELIQUIEM en Louis Janssens met Desire deze zomer naar Den Bosch komen.

 

Daar kunnen we nu de volgende 7 voorstellingen aan toevoegen:


In SPAfrica bundelen theatermaker en kunstenaar Julian Hetzel [DE/NL] en de performer Ntando Cele [CH/ZA] hun krachten om de grenzen van empathie te verkennen – het vermogen om je in te leven in wat een ander voelt en ervaart. Wat als empathie de bestaande machtsstructuren niet opheft of verandert, maar bestaande privileges juist versterkt? SPAfrica legt de problematische werking en het verborgen racisme van empathie bloot. Een voorstelling om nog lang over na te praten. 

In What Remains van Ultima Vez en Zoë Demoustier [BE] zie je een dansant spel tussen generaties die gelijkenissen en verschillen blootlegt. Jonge lichamen nog onbeschreven door ervaringen en ouder wordende lichamen gevuld met herinneringen. 


A Melody for Grownups is een ontwapenende concert-performance waarin theatermaker, acteur en zanger Gavin-Viano [NL] vertelt over zijn ervaringen met volwassen zijn. Hij wordt begeleid door vijf soulful-popping muzikanten op piano, blaasinstrumenten en drums.  


Met Artemisia All Inclusive 8+ van Theater Artemis onder regie van Liesbet Swings [NL] treed je aan boord van een waar cruiseschip. Inclusief kapitein en crew voor een familiecruise op het droge voor jong en oud. Het motto van Artemisis All Inclusive: “Wil je eruit? Spring er dan in.” 


In Corpus Criolla gaat choreograaf Faizah Grootens met Kip Republic [NL] dieper in op de belichaming en stereotypering waarmee Creoolse dansvormen vaak geassocieerd worden. Oneindige cirkelvormige bewegingen, ritmische beats, een natuurlijke flow en Latin-Carribean oomf. Dat zijn de ingrediënten voor deze dansvoorstelling. Tegelijkertijd biedt ze stof tot nadenken over actuele vraagstukken zoals identiteit, schaamtecultuur, conventies en tradities en koloniale invloeden.


In de Militaire Rijbaan bouwen Schippers&VanGucht [NL] een drieënhalve meter hoge, vijftien meter lange en drie meter brede video-installatie: ODE. Duidelijk groter dan de vuilniswagen uit de Volle Vuilkar van afgelopen jaar, of de Tussentijdcapsule uit 2021. Ook nu maak je een reis door bijzondere ruimtes waarin van alles gebeurt. Geen zorgen, je zult verdwalen! 


Met Siriana, mijn vriendin keert performer Karlijn Hamer [NL] terug op Boulevard na haar debuut Kiss The Earth You Scum in 2022. Met haar nieuwe voorstelling creëert ze een intieme voorstelling over de binnenwereld van een vrouw met autisme. 

 

Complete programma

Op maandag 26 juni wordt het complete programma van de 39e editie van Boulevard bekend gemaakt op onze website festivalboulevard.nl. Vrienden van Boulevard kunnen vanaf dan kaarten kopen, de reguliere verkoop is op donderdag 29 juni om 12:00 uur.

 

Magazine 

Lees nu achtergrondinformatie en meer over de eerste 13 voorstellingen in het allereerste Boulevard Magazine.
Je kan het magazine hier digitaal lezen.

 

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch is van do 3 t/m zo 13 augustus. 

 

Foto: Hanneke Wetzer - Voorstelling Motus Mori: RELIQUIEM

Theaterfestival Boulevard bedankt:
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Provincie Noord-Brabant
  • Fonds Podiumkunsten
  • Brabant C
  • VSBfonds
  • Fonds21
  • BankGiro Loterij
  • Cultuurfonds
  • Creative Europe Programme (EU)
  • De Versterking
  • Verkadefabriek
  • Theater aan de Parade
  • Apap
  • Performing Gender
  • Feminist Futures