Meer

Figuranten

Altijd al graag op het podium willen staan bij een voorstelling van een professioneel gezelschap? Dat kan bij Theaterfestival Boulevard bijna ieder jaar wel. Met regelmaat krijgen wij van een gezelschap namelijk de opdracht om figuranten te zoeken. Voor Boulevard 2017 zijn wij alvast op zoek naar figuranten voor vier producties!

Voetbalsupporters gezocht voor openluchtspektakel!

In de magistrale voorstelling La Partida van Compagnie Vero Cendoya winnen vijf voetballers, vijf dansers en een scheidsrechter de harten van het publiek. Hun wedstrijd is een prachtig samenspel van dans en voetbal, inclusief slow motion moves, gele kaarten en keepersgeluk. Het spektakel vindt plaats in het Beatrixpark aan de Kruiskampsingel op West.

Voor de twee teams van ‘de wedstrijd’ zoeken we een groep met supporters tussen 8 en 99 jaar (20 tot 30 mensen). Tijdens een korte workshop/repetitie door de choreograaf van het stuk Vero Cendoya, word je klaargestoomd tot volleert supporter en vervul je een onvergetelijke rol tijdens de voorstellingen. Zo leer je onder andere het volkslied van jouw team, trucjes om samen de scheidsrechter te bespelen en manieren om jouw team toe te juichen.

De workshop/repetitie (in het Beatrixpark) vindt plaats op zaterdag 12 augustus, van 9.00 – 11.30 uur. De voorstellingen zijn op zaterdag 12 en zondag 13 augustus van 16:00 - 17:00 uur.

Wil je meedoen? Meld je dan aan door te mailen naar Muriel Giesberts: muriel@festivalboulevard.nl.

 

Maak bijzondere ontmoetingen mogelijk

Festivalbezoekers verrassen en een toffe ervaring geven? Dat kan als figurant bij Inter-view, een installatie van kunstenaar Benjamin Vandewalle. Deze installatie is alle dagen van het festival zes keer per dag (3 tot en met 13 augustus tussen 13.30 tot 21.00 uur te zien). 

Voor alle 11 speeldagen worden er enthousiaste figuranten gezocht die willen bijdragen aan deze bijzondere productie en zeldzame ontmoeting. Je werkt zowel vóór als achter de ‘schermen’ van de installatie. Als figurant neem je plaats in een van de drie installaties. De toeschouwers gaan aan de andere kant zitten. Wat er dan moet gebeuren, geven we nog niet weg. Dat zou een spoiler voor de mensen met een toegangskaartje zijn. 

Wie zoeken we? Figuranten mogen van alle leeftijden zijn en komen het liefst uit (de omgeving van) 's-Hertogenbosch.
Om jouw deelname tot een succes te maken organiseert, het gezelschap twee workshops voorafgaand aan het festival, op 1 en 2 augustus van 18.30 tot 21.30 uur.

Verder goed om te weten: de installaties zijn comfortabel en voorzien van airconditioning en frisse lucht. Figuranten ontvangen geen vergoeding. 

Vind je het leuk om festivalbezoekers te begeleiden en te ontmoeten, en ben je minimaal 4 dagen, 4 uur per dag beschikbaar? Meld je dan aan o.v.v. project, naam en beschikbaarheid (welke dagen) bij Muriel Giesberts: muriel@festivalboulevard.nl.

 

Rol van je leven: bewusteloze man/vrouw

De Omstanders is een tragikomische voorstelling over ramptoerisme. En vertelt het verhaal over drie mensen die elkaar ontmoeten op een onbestemde plek. Zij hebben het onder meer over iemand die daar op de grond ligt. Zo te zien bewusteloos. Ademt ie nog wel?! Wat is er gebeurd? Iemand moet bellen! Maar met welke telefoon? Heeft iemand toevallig ervaring met dit soort situaties?

Wij zoeken mensen voor de rol van de bewusteloze man/vrouw! Als figurant moet je tijdens de voorstelling 30 minuten ‘stil’ liggen, op twee bewegingen na. De rol is simpel, maar vereist fysieke lenigheid.

De Omstanders speelt tussen 3 en 13 augustus, met uitzondering van 8 augustus. Tussen 15.00 en 23.30 uur wordt de voorstelling 4 tot 5 keer uitgevoerd. De repetitie vindt plaats op 2 augustus.

Ben je tussen de 20 en 50 jaar oud en heb je altijd al eens op het podium willen staan (of heb je hier al ervaring mee) grijp deze uitdaging dan aan! Wij horen graag meer over jouw motivatie! Meld je aan o.v.v. project, naam en beschikbaarheid (welke dagen) bij Muriël Giesberts: muriel@festivalboulevard.nl

 

Suppoosten gezocht voor Het koninklijk museum voor interessante kunst (6+)

In Het koninklijk museum voor interessante kunst van Theater Artemis lopen bezoekers (jong en oud) langs objecten die door theatermaker Jetse Batelaan tot kunst zijn bestempeld.

Theaterfestival Boulevard zoekt suppoosten die een toeziend oog kunnen houden op de museumobjecten en ervoor zorgen dat de bezoekers hier niet zomaar aan zitten.

Wij vragen voor deze functie mensen die het niet vervelend vinden om lang stil te zitten en een oogje in het zeil te houden (ondertussen kun je overigens wel rustig een boek lezen of over je mobiele telefoon swipen).  

Voor de gehele festivalperiode zoeken wij mensen die 2,5 uur achter elkaar (op een tijdstip tussen 13.00 en 20.00 uur) deze rol op zich willen nemen op de festivallocatie Josephkwartier (Sint Josephstraat 18). Mocht je meerdere dagen beschikbaar zijn, dan zijn wij daar uiteraard zeer blij mee!


Wil je meedoen? Meld je dan aan door te mailen naar Muriel Giesberts: muriel@festivalboulevard.nl.

Figuranten
Figuranten
Figuranten
Figuranten
Theaterfestival Boulevard bedankt: