Over Boulevard
Archief

Eten en drinken

Eten en drinken op Boulevard

We stillen honger, lessen dorst. Dat doen we op z'n zuidelijks: met overgave. Zowel op het centrale festivalplein als in het Josephkwartier vind je watertandend veel lekkers. Restaurantjes, foodtrucks, bars, de koffiekever en terrassen. Van luxe tot simpel, van vis en vega tot steak, biofriet en ijsjes, van lucht tot diner, van champagne tot ranja met kraanwater.

 

Ook dit jaar hebben we nieuwe en vertrouwde horecagelegenheden op het plein. Zo keert FAAM terug, met zijn befaamde kleine gerechtjes. KIEP ontspruit dit jaar in SPOT, ook zij gaan kleine gerechtjes serveren. Bij SPOT kom je makkelijk tafelen tussen de voorstellingen in.

Het vleugje Vlaams houden we met LOF in stand. Hier serveren we pannetjes mosselen, rogvleugel, lamstajines, gnochitaart of risottokoekjes met een lekkere wijn. LOF is dit jaar ook open voor lunch! ’s Middags kun je hier al vanaf de opening van het terrein (12.00u) terecht voor bijvoorbeeld een lekkere pokébowl of garnalenkroketjes.

Een stukje verderop, in het Josephkwartier, kun je weer terecht voor een bord vol uit de Noord-Afrikaanse keuken. Naast heerlijke tajines en couscous hebben ze er veel vegetarische opties en ook lekkers voor de kleinere maag.

Restaurants op wielen
Naast deze vaste restaurants parkeren er natuurlijk ook weer wat foodtrucks elf dagen lang tussen de bomen. Terugkerende graag geziene kok is Bollyfoods, waar je heerlijke samosa’s en curry’s kunt krijgen. Ook staat er een wagentje met schepijs voor de warmere dagen; een frietkraam met verse frietjes en dit jaar ook veel vega snacks; en komt de koffiekever je weer voorzien van lekkere verse koffie en een brownie op zijn tijd.

Dorst je dat?
Voor de serieuzere dorst gaan we naar de Mooie Bieren Bar, waar we van de tap oa. Leffe, Hetog Jan Weizener, Tripel Karmeliet en Pauwel Kwak drinken, waar een Bier Master ons alles kan vertellen over de smaak van verschillende speciaalbieren en waar we een masterclass kunnen volgen. Aan de andere kant van het terrein, aan de voet van de Sint Jan, staat de vertrouwde Wijnbar. Precies zoals je ervan gewend bent vind je hier de lekkerste wijnen, onder genot van het mooiste uitzicht.

Nieuw in de drankensectie is de Pleinbar. Onder de Boulevard-molen komt de volledig heringerichte bar te staan, waar je zowel met groepen gebruik van maakt, als met kleiner gezelschap een drankje drinkt. 

Last but not least..
Voor de kleine café-bezoeker hebben we dit jaar iets nieuws! Het Kinderkafé: een non-alcoholisch cafeetje met op maat gemaakte barkrukken, kleine hapjes en fristi van de tap. Ook het Kinderkafé is al open vanaf het moment dat het plein open gaat, om 12.00.

Eten en drinken
Eten en drinken
Theaterfestival Boulevard bedankt: