Over Boulevard
Archief

Voor den jongen mensch

Nieuwbollig theater, Boulevard staat er bol van

Speciaal voor onze jongere bezoekers maakten wij een fijne selectie voorstellingen waar je bovendien met je CJP kaart korting op krijgt. Plus een paar bonustips!

23 juli 2019

Met #minaret, een voorstelling voor zes dansers, drie musici en een drone, toont de Libanese choreograaf Omar Rajeh niet alleen een dansvoorstelling tegen de achtergrond van Aleppo, maar ook een daad van verzet tegen extremisme, conservatisme en fanatisme. In Syrië en wereldwijd.

Wie is jouw voorbeeld? Vraagt Eva Line de Boer zich af in haar voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en ze zijn altijd dicht bij je. Maar of hun leven ook een groot avontuur is? En wat als je iedereen kunt zijn, ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.

In de theatervoorstelling Boys Won’t Be Boys verenigt Rikkert van Huisstede dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers. Zij laten zien dat kwetsbaarheid stoer is. De jury van Amsterdam Fringe Festival bekroonde Boys Won’t Be Boys als Best of Fringe 2018. Voorproefje? Op mobiel nummer 06 42 28 04 81 hoor je informatie en inspiratie: van de workshop zelfliefde [twee minuten] tot een lied van Rikkert zelf.

Hamvraag in de theatersolo Citizen K. van Sadettin Kirmiziyüz: waarom is identiteit anno 2019 zo belangrijk? Op zoek naar antwoord ontleedt hij zijn eigen identiteit. Aan de hand van een lijst met 254 punten maakt hij een reis door zijn leven en de moderne geschiedenis van Nederland. Een achtbaanrit waarop multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout hem vergezelt.

De bejubelde muziektheatervoorstelling A Seat at the Table is een stijlvolle maagstomp: een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal over alledaags racisme en uitsluiting. De tekst zijn gebaseerd op eigen ervaringen van Saman Amini en Nima Mohaghegh. Soms zijn de belevenissen zo absurd dat het lachwekkend is.


Check verder ook:
Billy the Kid: a post-truth concert in court
Touki Delphine/ Nineties Productions

(.....) - Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel
Theater Artemis

Ghost Writer and the Broken Hand Break
Miet Warlop

What We Leave Behind
Theater Utrecht/ Davy Pieters

Atlantis
De Veenfabriek

Bloomsbury
Florian Myjer/ Kim Karssen| NL

Over komen - theaterlezing over zelfbeminning en een poging tot ontspannen
Gian van Grunsven | NL

Burning Butterfly
Annica Muller/ Likeminds | NL

What Sounds Like Boulevard
What Sound Like Now

Op die tour
Mensen Zeggen Dingen

M'n Lust en m'n Leven
Teun Smits i.s.m. De Veenfabriek

TECH
Firma Mes | NL

Voor den jongen mensch
Voor den jongen mensch
Voor den jongen mensch
Voor den jongen mensch
Theaterfestival Boulevard bedankt: