Over Boulevard
Archief

WIJ ZIJN DOL OP DANS

Graag alvast een daverend applaus voor deze dansvoorstellingen

Omdat wij dol zijn op dans halen we elk jaar weer de meest duizelingwekkend mooie dansvoorstellingen naar ons land. Uit Italië, Canada, Libanon, Zwitserland, België. Maar ze komen ook van eigen bodem! Bekijk een greep uit ons dansaanbod:

17 juli 2019

Augusto
Alessandro Sciarroni | IT


Performancekunstenaar Alessandro Sciarroni – winnaar van de Gouden Leeuw voor zijn levenslange inzet, pas uitgereikt op de dansbiënnale in Venetië – is voor het eerst te zien bij Boulevard. In zijn opmerkelijke Augusto lachen negen dansers als reactie op alles. Op verdriet, euforie, angst of pijn. Tot hun menselijkheid lijkt te verdwijnen. Augusto gaat over jezelf onvoorwaardelijk geliefd voelen of de pijn dat te missen. 

Animal Triste
Mélanie Demers/ MAYDAY | CAN


De ontroerende dansvoorstelling Animal Triste toont de stoet dieren die wij mensen al miljoenen jaren vormen. Een droevige stoet, want op heldere dagen beseffen we onze beperkte houdbaarheid. In Animal Triste laten vier dansers onze tegenzetten zien.

#minaret
Omar Rajeh/ Maqamat | LBN

Met #minaret, een voorstelling voor zes dansers, drie musici en een drone, toont de Libanese choreograaf Omar Rajeh niet alleen een dansvoorstelling tegen de achtergrond van Aleppo, maar ook een daad van verzet tegen extremisme, conservatisme en fanatisme. In Syrië en wereldwijd.

Forever (8+)
Tabea Martin | CH

In haar prachtige Forever confronteert de Zwitserse choreograaf Tabea Martin het publiek met vragen over leven, dood en onsterfelijkheid. Toch is het vreugdevol, naast ongekend mooi en beeldend. Een levensverlengende aanrader voor zowel volwassenen als jong publiek.  

Ghost Writer and the Broken Hand Break
Miet Warlop | BE

In de hypnotiserende performance Ghost Writer and the Broken Hand Break werpt de Vlaamse theatermaker Miet Warlop zich in een westerse versie van de derwisj-dans. Tussen beheersing en controleverlies vervlecht de werveldans zich met voordracht en live concert. 

REDO/ Heritage/Quintessence
Redouan Ait Chitt/ Shailesh Bahoran/Herrie the Robot | NL


Drie keer unieke dans: 1. breakdancen met bijzondere lichamelijke afwijkingen. 2. een mix van klassieke Indiase dans, breakdance en popping. 3. onstopbare battle kampioen / robot op zijn best.

Deze voorstellingen zijn geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar. 

1 t/m 3 aug REDO & Heritage
4 t/m 6 aug Heritage & Quintessence


Gönülden gelen
Rutkay Özpinar/ Korzo producties | NL


Samen met buikdanseres Adrijana toont Rutkay Özpinar in Gönülden gelen, Turks voor ‘wat uit de ziel komt’, de uitkomst van zijn expeditie naar het Turkse volksdansen.

En dan is er nog dans voor de allerkleinsten, en dans in een intieme setting, in een tentje op het festivalplein en het pleinpodium. Selecteer 'dans' in de KIES SOORT menuknop in het programma of klik meteen hier.

WIJ ZIJN DOL OP DANS
WIJ ZIJN DOL OP DANS
WIJ ZIJN DOL OP DANS
WIJ ZIJN DOL OP DANS
Theaterfestival Boulevard bedankt: