Over Boulevard
Archief

Doof of slechthorend? Ook dan kom je naar Boulevard

Check onze voorstellingen met gebarentolk!

Ook dit jaar biedt Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch weer voorstellingen met gebarentolken! Dus ook voor mensen met een auditieve beperking is er van donderdag 1 t/m zondag 11 augustus genoeg te beleven op verschillende podia en locaties in en om 's-Hertogenbosch.

15 juli 2019

De volgende voorstellingen worden met gebarentolk aangeboden:

Stil leven
LUCAS DE WAARD | IRIS PENNING | NL

Een schrijver heeft een zeldzame aandoening waardoor hij steeds slechter hoort. Hoe lang kan hij de muzikante die bij hem zit nog zuiver horen spelen? 

met gebarentolk op
do 1 en vr 2 aug, 19.45u – 20.30u
za 3 t/m ma 5 aug, 15.45u – 16.30u

Verzamelen bij Tickets & Info.

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie | 10+
HNTJONG | EVA LINE DE BOER | NL

In de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie duiken zowel oude als nieuwe helden op. Theatermaker Eva Line de Boer [1988] interviewde basisschoolkinderen voor deze voorstelling.

met gebarentolk op
za 3 aug, 19.00u – 20.15u

The English Channel 
LIZ AGGISS | GB

In deze performance is Liz Aggiss het spirituele kanaal dat zich wagenwijd opent voor dode helden. The English Channel is vooral een ode aan de levenslustige oudere vrouw.

met gebarentolk op
zo 4 aug, 21.00u – 22.00u    

Frankrijk voor de thuisblijvers
PATRICK NEDERKOORN | GUIDO VAN DE MEENT | NL

Deze heren zingen vertaalde nummers van Aznavour, Brel en Piaff. Ook vertellen ze verhalen over onbekende zangers en mislukte vakantieliefdes.

met gebarentolk op
di 6 aug, 20.30u – 21.40u

Let us Believe in the Beginning of the Cold Season
SACHLI GHOLAMALIZAD | KVS | BE

In deze muzikale vertelling neemt Sachli Gholamalizad de westerse definities van ‘vrouw’ en ‘emancipatie’ onder de loep aan de hand van liederen, poëzie en onderzoek.

met gebarentolk op
wo 7 aug, 19.00u – 20.30u

Craquelé | 8+
STUDIO ORKA | BE
(UITVERKOCHT - er zijn nog kaartjes voor gebruikers van de gebarentolk, informeer via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl)

In een lege kerk kijkt een koster die Dinsdag heet, terug op zijn leven. Moraal van het verhaal: gebruik je tijd goed! Kies, spring en leef nu, luidt het motto onder de kerkbogen.

Theaterkrant: “De voorstelling zit vol onverwachte verrassingen. [...] Zo magisch.”

met gebarentolk op
vr 9 aug, 19.30u – 21.10u

Naast deze voorstellingen is ook een deel van het reguliere programma geschikt voor mensen met een auditieve beperking. Vind deze informatie op de website onder 'TOEGANKELIJKHEID' in het keuzemenu onder ‘Programma’ en bij de individuele voorstellingen in de groene kolom.


Gebarencafé
Terugkerend succesnummer van Boulevard is het Gebarencafé! Op zaterdag 10 augustus om 15.00 uur opent dit gezelligste én stilste café tegenover Theater aan de Parade. Er is een barmedewerker die vloeiend gebarentaal spreekt. Kom langs! Inloop is vrij. Het Gebarencafé is open tot 22.00 uur.

Bij sommige tentjesvoorstellingen is deze dag een gebarentolk aanwezig. Het programma wordt tijdens het festival bekend gemaakt. En is ter plekke verkrijgbaar


Wij stellen het zeer op prijs als je je komst (met gebruik van de gebarentolk) aan ons meldt via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl. Dit in verband met het reserveren van de juiste stoelen met goed zicht op de gebarentolk!

Kijk ook op deze pagina waar we je meer informatie kunt vinden over de toegankelijkheid van ons festival!

Doof of slechthorend? Ook dan kom je naar Boulevard
Doof of slechthorend? Ook dan kom je naar Boulevard
Doof of slechthorend? Ook dan kom je naar Boulevard
Theaterfestival Boulevard bedankt: