Over Boulevard
Archief

Beperking geen bezwaar bij Boulevard

Ook voor doven en slechthorenden, blinden en slechtzienden en mensen met een cognitieve beperking is er bij Boulevard genoeg te beleven!

Ook dit jaar zetten we weer volop in op maatregelen en acties om ons festival zo toegankelijk mogelijk te maken. Dus ook voor mensen met een auditieve, visuele en cognitieve beperking is er van donderdag 1 t/m zondag 11 augustus genoeg te beleven op verschillende podia en locaties in en om 's-Hertogenbosch. Ook met een mobiele beperking is het festival goed te bezoeken.

24 juni 2019

Een deel van het reguliere programma is geschikt voor mensen met een auditieve en visuele beperking. Ook zijn er voorstellingen met gebarentolk en audiodescriptie. Vind deze informatie op de website onder 'TOEGANKELIJKHEID' in het keuzemenu onder ‘Programma’. Op de voorstellingspagina's staat de informatie helemaal onderaan in de groene balk onder de kop ’Toegankelijkheid’.

Blindentolken en vooraf kennismaken
Voor blinden en slechtzienden hebben we drie voorstellingen met audiodescriptie. Als je je tijdig meldt, organiseren we bij sommige voorstellingen een introductie. Hierin maak je voorafgaand aan de voorstelling kennis met het decor en de acteurs! Stuur een e-mail naar Rick Hooijberg, medewerker Toegankelijkheid: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.
Bijna het gehele festival is toegankelijk met een hulp- of geleidehond.

Tolken en Gebarencafé
Voor doven en slechthorenden zijn er maar liefst zes voorstellingen met gebarentolk.
Terugkerend succesnummer is het Gebarencafé! Op zaterdag 10 augustus tussen 15.00 en 22.00 uur is dit gezelligste én stilste café tegenover Theater aan de Parade open. Bij sommige tentjesvoorstellingen is deze dag een gebarentolk aanwezig. Het programma wordt tijdens het festival bekend gemaakt. En is ter plekke verkrijgbaar.

Cognitieve beperking?
Mensen met een cognitieve beperking kunnen veel hebben aan de leeftijdsaanduiding bij de voorstellingen. We organiseren op maat dagprogramma’s, ook voor mensen met chronische vermoeidheid of autisme. Hierbij zorgen we dat alles geregeld wordt; vervoer, kortere en laagdrempelige voorstellingen en rustplekken tussendoor.

Begeleiders van mensen met een visuele of mobiele beperking kunnen op vertoon van een begeleiderspas een gratis kaartje reserveren, laat dat wel even weten aan onze medewerker toegankelijkheid door een mailtje aan onderstaand adres.

Meer informatie over onze programmering of meteen een voorstel op maat? Stuur een e-mail naar Rick Hooijberg, medewerker Toegankelijkheid: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Beperking geen bezwaar bij Boulevard
Beperking geen bezwaar bij Boulevard
Theaterfestival Boulevard bedankt: