Over Boulevard
Archief

Kinderen (en papa’s, mama’s, opa’s en oma’s) opgelet!

De leukste dag eropuit in de grote vakantie heb je bij ons

Ook dit jaar brengt Boulevard voorstellingen voor kinderen en jongeren met een levendige fantasie en een open blik. Familie- en kindervoorstellingen die je wereld groter maken. Die een vertrekpunt zijn, van hier naar daar, vanaf nu naar straks…Ga met ons op avontuur!

17 juni 2019

GROTE VOORSTELLINGEN VOOR JONG EN OUD
Dolgelukkig zijn we met de Nederlandse première van Craquelé, een 8+ voorstelling van Studio Orka uit België. In een lege kerk kijkt een koster die Dinsdag heet, terug op zijn leven. In Craquelé gaat het over alle zichtbare [belangrijke?!] en alle onzichtbare [onbelangrijke?!] mensen en gebeurtenissen in het leven. Het is ook een waarschuwing: gebruik je tijd goed!

Aan de rand van ’s-Hertogenbosch bouwt de Veenfabriek een nieuwe leefplek. Muziektheaterproject Atlantis [9+] is brutaal, absurd en positief.

De Zwitserse Tabea Martin brengt een vreugdevolle dansvoorstelling over leven, dood en onsterfelijkheid: Forever [8+]. Tegenover volwassenen, die bezig zijn met wetenschap, religie en spiritualiteit, staan er kinderen die fantaseren over de dood en het leven erna.

Theater Artemis is ook weer van de partij, Deze keer met de 12+ voorstelling [.....]. Over het on] vermogen cool te zijn. Ontregelend als altijd. (Ook van Artemis: Dit is het Clubhuis van Theater Artemis [4-12])

In de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie [10+] van Eva Line de Boer duiken zowel oude als nieuwe helden op. En om je gedachten losser te maken, laten Schippers&VanGucht je schommelen. Stilstand is geen optie. De Kantelaar [9+] is een intrigerende voorstelling op een bijzondere plek.


VOOR DE HELE FAMILIE
Verrassingen in het BLVRD Theater op het festivalplein zijn PAK’M [3+] van BonteHond, een fysieke achtervolgingsvoorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny; Buurman in de Natuur [5+] van PlanD | Andreas Denk, een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur;  Lepeltje Lepeltje [4+], een acrobatische dansconcert van De Dansers; nesten [4+] van fABULEUS, “geen glimmend spektakel, maar een ingetogen zoektocht naar beschutting. Zo lief, en ook zo leuk en grappig. Ook voor oudere kinderen en grote mensen.”; en Zie Za Zussen Zolder [4+], een hallucinante familiedansvoorstelling van Lamelis waarin muziek, design, mode, fotografie, video en film samenkomen.

En dan zijn er nog voorstellingen in een tentje en straatacts op het festivalplein op De Parade en in het Josephkwartier! Ook daar te vinden is het Kinderkafé! De sfeer is er als in een grote mensen café, maar dan zonder alcohol, en mét speelhoek.


LAAT JE GIDSEN
Onze programmeur [en moeder van twee kinderen] Tessa leidt je graag door het programma voor gezinnen met kinderen. Via de knop ‘Laat je gidsen: voor jong en oud’ vind je haar festivaltips. Je kunt je daar ook inschrijven om via social media nieuws-updates van haar te ontvangen.


IEDEREEN WELKOM!
Boulevard is er voor iedereen! Dus ook als je niet of minder goed kunt zien of horen, of als je krukken of een rolstoel hebt. En zelfs als de dingen snel of juist langzaam in je hoofd gaan. De icoontjes bij elke voorstelling geven aan of die geschikt is voor jou. Kom je er niet uit, check ze op de website. Of stuur een berichtje naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.


Het boekje met kindervoorstellingen is verspreid in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Niet gevonden, niet getreurd! Open het digitale boekje.

Kinderen (en papa’s, mama’s, opa’s en oma’s) opgelet!
Theaterfestival Boulevard bedankt: