Programma Afzender 2020
Over Boulevard
Archief

Doof & Slechthorend

Toegankelijkheid

Samen met deskundigen werken we aan de toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een visuele, auditieve, cognitieve en mobiele beperking. ‘Gastvrijheid voor iedereen’ is ons uitgangspunt.

Een deel van het reguliere programma van Afzender Boulevard is geschikt voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele én cognitieve beperking. Vind deze informatie op de website onder 'TOEGANKELIJKHEID' in het keuzemenu onder ‘Programma’.

Op de voorstellingspagina's staat de informatie helemaal onderaan in de groene balk onder de kop ’Toegankelijkheid’. We adviseren graag op maat, dus stuur je vraag/wens naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Doof of slechthorend?
Wij bieden het volgende aan:

• Voorstellingen met gebarentolk
• Speciale stoelen in de zaal met goed zicht

Specifieke hulp nodig?
Mocht je hulp nodig hebben met bijvoorbeeld het vinden van de route, of geen begeleider hebben, dan hebben we een aantal vrijwilligers paraat om te helpen!  Wij doen ons uiterste best om jouw verblijf zo prettig mogelijk te maken, maar kunnen vanwege drukte of de aard van de aanvraag niet alles verwezenlijken. Neem vooraf contact op met ons toegankelijkheidsteam om je vraag voor te leggen: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Wat bedoelen wij eigenlijk?
Om onze voorstellingen in te delen in categorieën maken wij gebruik van een aantal ‘toegankelijkheidstermen’. Indien er bij een voorstelling naar jouw keuze een van de volgende opties staan, dan bedoelen we daar het volgende mee.

Language no problem
Voorstelling waarbij weinig of geen (spreek)taal gebruikt is. Soms is er boventiteling, waardoor de (spreek)taal van de acteur niet relevant is voor het volgen van het verhaal. In veel gevallen speelt muziek of een soundscape een belangrijke rol.

Gebarentolk aanwezig
Er is een NGT-Tolk aanwezig. Deze vertaalt de voorstelling voor mensen met een auditieve beperking.

Ringleiding / infraroodsysteem
Er is een ringleiding of infraroodsysteem aanwezig.

Auditieve beperking
De voorstelling is geschikt voor mensen met een auditieve beperking. Er wordt doorgaans weinig of geen (spreek)taal gebruikt en/of er is ringleiding/infraroodsysteem aanwezig of er wordt een gebarentolk aangeboden. Voorstellingen waarbij muziek een belangrijke rol speelt zijn vaak uitgesloten van deze term, maar zij krijgen dan wel de stempel ‘language no problem’. 

Doof & Slechthorend
Doof & Slechthorend
Doof & Slechthorend
Theaterfestival Boulevard bedankt: