Programma Afzender 2020
Over Boulevard
Archief

Fysieke beperking

Toegankelijkheid

Samen met deskundigen werken we aan de toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een visuele, auditieve, cognitieve en mobiele beperking. ‘Gastvrijheid voor iedereen’ is ons uitgangspunt.

Een deel van het reguliere programma van Afzender Boulevard is geschikt voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele én cognitieve beperking. Vind deze informatie op de website onder 'TOEGANKELIJKHEID' in het keuzemenu onder ‘Programma’.

Op de voorstellingspagina's staat de informatie helemaal onderaan in de groene balk onder de kop ’Toegankelijkheid’. We adviseren graag op maat, dus stuur je vraag/wens naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Mobiele beperking?
• Speciale plekken voor rolstoelen in de zaal of op locatie
• Verschoonruimtes en invalidetoilet: meer informatie volgt
• Gratis kaartje voor begeleiders met een begeleiderspas, reserveren via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl 

Specifieke hulp nodig?
Mocht je hulp nodig hebben met bijvoorbeeld het vinden van de route, of geen begeleider hebben, dan hebben we een aantal vrijwilligers paraat om te helpen!  Wij doen ons uiterste best om jouw verblijf zo prettig mogelijk te maken, maar kunnen vanwege drukte of de aard van de aanvraag niet alles verwezenlijken. Neem vooraf contact op met ons toegankelijkheidsteam om je vraag voor te leggen: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.
 

Wat bedoelen wij eigenlijk?
Om onze voorstellingen in te delen in categorieën maken wij gebruik van een aantal ‘toegankelijkheidstermen’. Indien er bij een voorstelling naar jouw keuze een van de volgende opties staan, dan bedoelen we daar het volgende mee.

Geleidehond welkom
Bijna het gehele festival is toegankelijk met een hulp- of geleidehond. Er is een aantal uitzonderingen; neem hiervoor contact op met ons toegankelijkheidsteam. Op veel plekken staan drinkbakken, zodat ook je trouwe viervoeter op tijd kan drinken.

Rolstoeltoegankelijk
Een voorstelling is te bezoeken met een rolstoel. Vaak is het wel noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Ons toegankelijkheidsteam kan je hier meer informatie over geven.

 

Theaterfestival Boulevard bedankt: