Programma Afzender 2020
Over Boulevard
Archief

Blind & Slechtziend

Toegankelijkheid

Samen met deskundigen werken we aan de toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een visuele, auditieve, cognitieve en mobiele beperking. ‘Gastvrijheid voor iedereen’ is ons uitgangspunt.

Een deel van het reguliere programma van Afzender Boulevard is geschikt voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele én cognitieve beperking. Vind deze informatie op de website onder 'TOEGANKELIJKHEID' in het keuzemenu onder ‘Programma’.

Op de voorstellingspagina's staat de informatie helemaal onderaan in de groene balk onder de kop ’Toegankelijkheid’. We adviseren graag op maat, dus stuur je vraag/wens naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Blind of slechtziend?
Wij bieden het volgende aan:

• Voorstellingen met audiodescriptie
• Introducties voorafgaand aan de voorstelling, waarin je kennis maakt met het decor en de acteurs
Aanmelden via: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl
• Welkom aan hulp- of geleidehonden
Er is een aantal uitzonderingen; neem hiervoor contact op met ons toegankelijkheidsteam
• Gratis kaartje voor begeleiders met een begeleiderspas, reserveren via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl


Specifieke hulp nodig?
Mocht je hulp nodig hebben met bijvoorbeeld het vinden van de route, of geen begeleider hebben, dan hebben we een aantal vrijwilligers paraat om te helpen!  Wij doen ons uiterste best om jouw verblijf zo prettig mogelijk te maken, maar kunnen vanwege drukte of de aard van de aanvraag niet alles verwezenlijken. Neem vooraf contact op met ons toegankelijkheidsteam om je vraag voor te leggen: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.​​​ 

Wat bedoelen wij eigenlijk?
Om onze voorstellingen in te delen in categorieën maken wij gebruik van een aantal ‘toegankelijkheidstermen’. Indien er bij een voorstelling naar jouw keuze een van de volgende opties staan, dan bedoelen we daar het volgende mee.

Language no problem
Voorstelling waarbij weinig of geen (spreek)taal gebruikt is. Soms is er boventiteling, waardoor de (spreek)taal van de acteur niet relevant is voor het volgen van het verhaal. In veel gevallen speelt muziek of een soundscape een belangrijke rol.

Visuele beperking
De voorstelling is geschikt voor mensen met een visuele beperking. Taal en/of muziek voeren hier de boventoon. Ook zijn er voorstellingen waarbij we audiodescriptie aanbieden in samenwerking met Stichting Komt het Zien.

 

Theaterfestival Boulevard bedankt: