Programma Afzender 2020
Over Boulevard
Archief

's-Hertogenbosch

Cultuurstad van het Zuiden

's-Hertogenbosch (150.000 inwoners) is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, in het Zuiden van Nederland. De vestingstad geldt als ‘Cultuurstad van het Zuiden’. In het cultuurhistorisch centrum ontmoeten oud en nieuw elkaar. De eeuwenoude ondergrondse rivier, de Binnendieze, en vele andere fascinerende bezienswaardigheden en monumenten maken de stad tot een geliefde bestemming.

Centraal in de stad: de Sint-Janskathedraal (1380). Dit monumentale gebouw is vanuit alle hoeken te zien en reikt ver boven de stad uit. Een ander beroemd icoon, de schilder Jheronimus Bosch (1450), is een van de meest invloedrijke Nederlandse meesters ooit. Direct buiten de stadsmuur bevindt zich prachtig natuurgebied het ‘Bossche Broek’, een open ruimte voor ontspanning.

Tenslotte is 's-Hertogenbosch niet te missen voor fijnproevers en winkelliefhebbers. De stad herbergt unieke restaurants, levendige cafés en heeft trendy concept stores en moderne boetieks voor elke stijl en portemonnee. En in het voormalige industriegebied ‘Tramkade’ is hedendaagse stedelijke kunst en entertainment te vinden.

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 vindt in ’s-Hertogenbosch de Bossche Zomer plaats, waarmee op een bijzondere manier een zo normaal mogelijke zomer wordt gecreëerd.

In ruim opgezette kwartieren, verspreid over de stad kunnen Bosschenaren elkaar na maanden thuis zitten, eindelijk weer ontmoeten. Niet alleen in de historische binnenstad, maar ook daarbuiten. Klik hier voor meer informatie over de Bossche zomer en haar evenementen.

's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Theaterfestival Boulevard bedankt: