Timetable 0 Info

Boulevard meest gewaardeerde festival volgens theatercritici

zo blijkt uit de jaarlijkse enquete van de Theaterkrant

Nederlandse en Vlaamse theatercritici gaven hun voorkeuren voor het seizoen 2017-2018 in de jaarlijkse enquete van de Theaterkrant, in het Theaterjaarboek: '(...)Als beste nieuwkomers worden regisseur Eline Arbo en acteur Florian Myjer het vaakst genoemd. Meest gewaardeerde festival is Boulevard', aldus Joke Beeckmans.

02 november 2018

Onder de 35 geënquêteerden vallen theatercritici van dagkranten (o.a. Trouw, NRC, De Volkskrant, De Morgen, De Standaard), websites (o.a. theaterkrant.nl, Cultureel Persbureau), en magazines (o.a. Scenes, de Groene Amsterdammer, Dansmagazine, Elsevier). Elk jaar worden professionals uit de theaterwereld gevraagd om een lijst met favorieten van het afgelopen seizoen in te vullen.

Dit jaar worden Het Nationale Theater, regisseur Eline Arbo, acteur Florian Myjer, actrice Marieke Heebink, en theatermakers Naomi Vellisariou en Abke Haring meermaals genoemd, als theaterfestival is Theaterfestival Boulevard de favoriet. Ze noemen het festival ‘het meest compleet’ (Wendy Lubberding, Theaterkrant) en een ‘mix van vrolijk pleinvertier en inhoudelijk sterk theater’ (Hein Janssen, Volkskrant).

Ook wordt vermeld dat de critici blij zijn te merken dat er aandacht is voor de groeiende diversiteit, verhalen en visies, aldus Ayden Dijkstra (Theaterkrant). Kester Freriks (NRC) vindt ‘ontwikkeling locatietheater die wortelt in de onmiddellijke omgeving’, een van de positieve nieuwe ontwikkelingen op het gebied van podiumkunsten. 

Lees hier verder

Boulevard meest gewaardeerde festival volgens theatercritici
Actualiteiten
Gezocht: superstagiair(e)s!

Gezocht: superstagiair(e)s!

Nieuws

12 maart 2019
Zangstemmen gezocht!

Zangstemmen gezocht!

Nieuws

12 maart 2019
Herinneringsboek 2018

Herinneringsboek 2018

Nieuws

08 januari 2019 Een nieuw jaar, met nieuwe herinneringen