Timetable 0 Info

Starman waiting in the sky

Zondagnacht, nadat al onze acteurs, makers, muzikanten en andere sterren afzwaaien naar sterrenstelsels ver buiten het festivalplein, kun je de meteoren zien vallen. Wel 60 per uur. De jaarlijkse meteorenzwerm Perseïden trekt, niet geheel toevallig, voorbij, met een hoogtepunt in de nacht van 12 op 13 augustus. De sterrenregen trok tijdens ons festival al over het land, weliswaar in papiervorm.

Teddy Tops 12 augustus 2018

De twee monologen over vrouwen in oorlogstijd, Johan Simons - Verboden Gebied: Vrouw in Niemandsland en Milo Rau | NTGent - Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer, kregen prachtige recensies. “Compassie blijkt een betekenisloos begrip en schuld een ongrijpbaar monster. De geschiedenis van het machinegeweer is confronterend, soms lelijk en ongemakkelijk theater zonder antwoorden”, schreef Trouw (****), en: “Even onthutsend als briljant tweeluik over vrouwen, oorlog en hoe het theater daar mee om moet gaan”, Volkskrant (****). NRC (****) schreef over Verboden Gebied: “Haar woorden knallen als mitrailleurschoten over het toneel, om daarna weer bedachtzaam te fladderen.”

Ook de nieuwe Block Boxes, door Theun Mosk ontworpen, bleven niet onopgemerkt: NRC schreef: “De voorstellingen in de Block Boxes doen recht aan de impliciete belofte van de buitenkant: intrigerend werk van een hoog abstractieniveau met veel ruimte voor eigen interpretatie.” en in de Theaterkrant (****): “Je kunt ze afzonderlijk bezoeken, maar ook een passe-partout kopen. Doe dat vooral. Alleen al om te zien hoe de makers ieder op heel eigen wijze binnen die heldere geometrische vormenblokken een zinsbegoochelend spel spelen met je gevoel voor ruimte.”

 

De voorstellingen in Josephkwartier kwamen goed tot hun recht, dat werd ook opgemerkt door de pers. “Choreografen op Theaterfestival Boulevard spelen met diversiteit en naakt zijn – een sterke keuze”, kopte de Volkskrant (****), en lichtte toe: “Mooi is de abstrahering van emoties. Die maakt de expressie universeler”, over 71Bodies1Dance van Daniel Mariblanca, en over Jija Sohn - Kyjabajo “Haar beelden zijn prachtig, haar minimale bewegingen to the point: beheerst en een tikkeltje sexy in hoe ze loopt, bukt of zit.”

Ook kwam de NOS filmen bij .Ball, van Nasser El Jackson en choreograaf Guillherme Miotto. Radio4 had een mooi gesprek met Cora Burggraaf, over haar werk in het Stabat Mater project, een drieluik in drie verschillende kerken, met drie verschillende kunstvormen: dans, tekst en zang, waarbij Burggraaf de laatste voor haar rekening nam. BNN | VARA kwam filmen bij het Atelier van Mounir Samuel, die een open atelier hield over zijn onderzoek naar gender en religie. Daarnaast werden we uitvoerig besproken in Volgspot, van NPO Radio 5.

Starman waiting in the sky
Actualiteiten
De jongste recensent!

De jongste recensent!

Nieuws

14 augustus 2018
Slotpersbericht

Slotpersbericht

Nieuws

13 augustus 2018 Editie 2018
Starman waiting in the sky

Starman waiting in the sky

Nieuws

12 augustus 2018