Timetable 0 Info

Trainingsweek Performing Gender: laatste halte Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch!

De stad 's-Hertogenbosch verwelkomt de vijf dansmakers van Performing Gender - Dance makes differences op zaterdag 4 augustus tijdens de 34e editie van Theaterfestival Boulevard. Artistiek leider Heleen Volman (DansBrabant) en dramaturg Nina Aalders (Boulevard) zullen hen vergezellen in een hopelijk verrijkende en vreugdevolle Trainingsweek, waarin de repetitiestudio zich vaak opent voor het bruisende festival. De laatste zetten en gedachten van deze week worden gedeeld op zaterdag 11 augustus in de Final Sharing genaamd 5 Miniaturen en een gesprek.

31 juli 2018

Dansmakers Roberta, Nataša, Jija, Koldo en Sophie hebben hun laatste trainingsweek. Hun reis begon in oktober 2017 in Ljubljana tijdens het City of Women Festival, voortgezet in Bologna tijdens Gender Bender Festival, Leeds - Yorkshire Dance en Paso a 2 - Certamen Coreogràfico de Madrid.


Workshops, uitvoeringen en vergaderingen
Op de dag van aankomst - 4 augustus - zal de Nederlands Performing Gender-dansmaker Jija Sohn haar solo Kyabajo op het festival uitvoeren. In dit stuk verleidt ze haar publiek in een spel van onderdrukking, macht en bevrijding. Daarna is er een gesprek over haar werk. Naast de voorstelling van Jija is er voor de makers de gelegenheid om werk van a.o. Katja Heitmann en Guilherme Miotto, een kapelroute van drie Stabat Mater-voorstellingen, Igor & Moreno en Pippo Delbono te zien.

Tijdens de week dragen verschillende makers bij. Zo deelt danser en choreograaf Daniel Mariblanca zijn warming-up met de dansmakers en geeft een voorproefje van zijn werk: 71BODIES 1DANCE, een veelzijdig project - dans, film, fotografie - geïnspireerd door persoonlijke verhalen en ervaringen van 71 mensen van wie de relatie met geslacht en geslacht minder dan vanzelfsprekend is.

Een andere performer op het festival, Liz Aggiss (waarvan de voorstelling Slap en Tickle deel uitmaakte van de Trainingsweek in Bologna), zal een op beweging gebaseerde workshop geven over het groteske lichaam en werken met stereotypen in je persoonlijke lichaam.

Choreograaf Liat Waysbort geeft een bewegingsworkshop over het gender-lichaam en choreograaf Keren Levi zal rond intimiteit werken in haar trainingen.

Een speciale avond is gepland voor een cursus georganiseerd door Boulevard, genaamd Theater (mee) maken. De dansmakers worden uitgenodigd om met een groep mensen te werken die meer willen leren over 'the making of', maar zelf geen (frequente) theater- of dansbezoekers zijn. Op deze avond kunnen de dansmakers experimenteren met de communicatie van en over hun werk met dit publiek.


Final Sharing
De week zal de dansmakers voorzien van een overvloed aan grondstoffen om toe te passenin hun performatieve sketches, die worden gepresenteerd aan het festivalpubliek op de laatste dag van de training, zaterdag 11 augustus om 20.00 uur bij Bank van Leening, gevolgd door een gesprek met het publiek. Het programma heet 5 Miniaturen en een gesprek. Onder onze gasten zijn dansmakers, ervaringsdeskundigen, anders geïnteresseerde doelgroepen, ook onze minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven en de kunstadviseur van de gemeente 's-Hertogenbosch aanwezig.


OPENBAAR PROGRAMMA
Prestaties en na gesprek Jija Sohn
Prestaties en nagesprek praten met Daniel Mariblanca
Performance Stabat Mater
FINAL SHARING: 5 miniaturen en een gesprek
Gesprek van de Dag 

Theaterfestival Boulevard 2018 biedt verschillende uitvoeringen waarin gender, traditionele man-vrouwrollen, liefdesrelaties en het ultieme machismo worden besproken, zoals Orchids van Pippo Delbono [IT], Pink for Girls, Blue for Boys van Tabea Martin [CH], Slap & Tickle van Liz Aggiss [GB] en 71Bodies, 1Dance van Daniel Mariblanca [ES].

Performing Gender – Dance Makes Differences is een project van 6 partners in 5 Europese landen: Gender Bender Festival (Bologna, Italië), CSC - Center for Contemporary Scene (Bassano del Grappa, Italië), City of Women (Ljubljana, Slovenië), Theaterfestival Boulevard / DansBrabant ('s-Hertogenbosch/Tilburg, Nederland), Paso a 2 - Certamen Coreogràfico de Madrid (Madrid, Spanje), Yorkshire Dance (Leeds, Verenigd Koninkrijk)

Performing Gender – Dance Makes Differences wordt gecofinancierd door Creative Europe, het EU-programma ter ondersteuning van cultuur en de audiovisuele sector, door de oproep tot samenwerkingsprojecten 2017-2019.

Trainingsweek Performing Gender: laatste halte Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch!
Actualiteiten
De jongste recensent!

De jongste recensent!

Nieuws

14 augustus 2018
Slotpersbericht

Slotpersbericht

Nieuws

13 augustus 2018 Editie 2018
Starman waiting in the sky

Starman waiting in the sky

Nieuws

12 augustus 2018