Timetable 0 Info

Live literatuur op het festival

Schrijven is blijven. Deze voorstellingen zijn zeker geen eendagsvliegen. Wij tippen:

30 juli 2018

In Verboden Gebied: Vrouw in Niemandsland laat Elsie de Brauw [Hollandia, Toneelgroep Amsterdam, NTGent] in een regie van Johan Simons de stemmen van de vergeten vrouwen van de Eerste Wereldoorlog horen. Schrijver is Erwin Mortier. In zijn tekst buigt hij zowel diep voor de vrouwen aan het front als voor schrijfsters die na de oorlog op ergernis konden rekenen. (Nederlandse première) Knack: “Dit schitterend miniatuurtje ter waarde van een Benvenuto Cellini [Italiaanse goudsmid – red.] verdient een tournee door Europa.”

In Voorbij de grenzen van de ernst speelt en leest Kamagurka – meester in het tentoonstellen van het menselijk tekort in ontregelende strips, cartoons en verhalen – oud en nieuw materiaal. De gemeenschappelijkheid: absurdisme, scheermesjeshumor en slapstick. Bovenal zoekt Kama stevige interactie met het publiek: improvisatie! De voorstelling sluit aan bij de overzichtstentoonstelling van Kamagurka in het Noordbrabants Museum – van 28 juli t/m 28 oktober 2018. Ook met gebarentolk!

Wegens succes is De Waard en zijn Gasten XL, de veelbejubelde literaire revue van Lucas de Waard, nog éénmaal op het Bossche festival te zien! In sneltreinvaart schenken de beste schrijvers en muzikanten van Nederland hun publiek voordrachten, korte interviews en livemuziek. Literatuur leeft! Ter geruststelling: Lucas de Waard schrijft zelf ook. Veel en mooi, waaronder de romans De Kamers en Kraaien tellen. Ook met gebarentolk!

Waar Shakespeare definitief een punt achter hun tragedie zette, laat LOST DOG | Ben Duke hen in Juliet and Romeo stug verder hunkerden. Er kwam zelfs een huwelijk van. Nu zijn Romeo en Juliet veertigers, ontgoocheld en in relatietherapie. Een intelligente en toegankelijke danstheatervoorstelling. Thema: de leugens over de liefde die we onszelf vertellen. (Nederlandse première) The Guardian: “Smart, subversive and sexy” *****
The Stage: “A goddamn masterpiece.” *****
Ook met gebarentolk en audiodescriptie!

Van vrijdag 3 tot en met zondag 12 augustus lezen de twee prachtige acteurs van Nederland – Marlies Heuer en Roeland Fernhout – uit proza en poëzie voor in De Voorleessessies. Het gaat om literaire teksten die de inspiratiebron van kunstenaars op Boulevard 2018 zijn. Tijdens elke sessie hoor je van 13.30-14.00 uur de voorkeur van een andere regisseur of choreograaf. In de tuin van het Josephkwartier. Vrij toegankelijk!

 

Live literatuur op het festival
Live literatuur op het festival
Live literatuur op het festival
Live literatuur op het festival
Actualiteiten
De jongste recensent!

De jongste recensent!

Nieuws

14 augustus 2018
Slotpersbericht

Slotpersbericht

Nieuws

13 augustus 2018 Editie 2018
Starman waiting in the sky

Starman waiting in the sky

Nieuws

12 augustus 2018