Timetable 0 Info

Geef een Toegift: koop een kaartje voor jezelf én voor een ander

Iedereen moet kunnen genieten van podiumkunsten. Ook degenen die geen geld hebben voor een toegangskaartje. Daarom doet Theaterfestival Boulevard mee aan ‘Geef een Toegift’: een campagne waarbij bezoekers van Nederlandse festivals worden opgeroepen een kaartje te betalen voor mensen uit de omgeving die het niet zelf kunnen betalen. De festivals zorgen ervoor dat deze Toegiften in hun stad op een goede plek terecht komen. Boulevard doet dit in samenwerking met Quiet Community Den Bosch.

03 juli 2018

HET UITGESTELDE KOPJE KOFFIE
De Verenigde Podiumkunstenfestivals lanceerde begin dit jaar de actie ‘Geef een Toegift’. Inmiddels doen hier 39 festivals door het hele land aan mee. En met succes! Maar wat is ‘Geef een Toegift’ nu precies? Op het moment dat je een kaartje voor jezelf koopt, krijg je de vraag of je ook een kaartje aan een ander wil doneren.

ARMOEDE VERZACHTEN EN INCLUSIVITEIT
Festival Boulevard sloeg de handen ineen met Quiet Den Bosch. “Mensen in armoede leven vaak van dag tot dag”, vertelt Tessa van Berkel: “hoe knopen we de touwtjes vandaag weer aan elkaar? De eerste levensbehoeften, eten, onderdak en veiligheid, zijn dan prioriteit. Toch is het belangrijk om zo nu en dan eens uit die overlevingsstrijd te kunnen stappen. Armoede zorgt er heel gemakkelijk voor dat je in een negatieve spiraal terechtkomt. Een spiraal die je steeds verder naar beneden trekt. Tessa: “Je wereld wordt steeds kleiner en je wordt minder creatief. Daardoor lukt het mensen die in zo’n uitzichtloze situatie zitten vaak niet om flexibel te zijn, bijvoorbeeld bij nieuwe tegenslagen. Cultuurdeelname kan daar een positieve draai aan geven. Daarom is deze samenwerking met Boulevard voor ons zo waardevol.”

MENSEN DOEN GRAAG IETS VOOR EEN ANDER, ZE WETEN SOMS ALLEEN NIET HOE
Theaterfestival Boulevard was initiatiefnemer bij de ontwikkeling van ‘Geef een Toegift’. Het komt voort uit de optimistische gedachte dat heel veel mensen graag iets voor een ander willen doen, maar niet zo goed weten hoe. Op deze manier reiken we hen de hand.

Tessa en haar collega’s weten precies welke members geïnteresseerd zijn in cultuur. “Daardoor komen de ‘Geef een Toegift’-kaarten bij mensen terecht die daar enorm blij mee zijn.”


We hebben 3 voorstellingen geselecteerd die members met een ‘Geef een Toegift’ kunnen gaan zien:
IK van Bonte Hond: https://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-3518/ik/
Valavond van Het Houten Huis/ De Noorderlingen: https://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-3527/valavond-/
Starman van Sven Ratzke: https://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-3443/starman/

Theaterfestival Boulevard heeft nog meer te bieden voor mensen die weinig of geen geld te besteden hebben. Er is een groot gratis aanbod, dat in samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties gepresenteerd wordt. Voor al het gratis aanbod kan je op www.festivalboulevard.nl een zoekfilter aanzetten! Selecteer "gratis", in het programma onder de knop "acties".

QUIET DEN BOSCH
Dit artikel is verzorgd door Quiet Den Bosch, een marktplaats zonder geld voor mensen in een armoedesituatie. Members hebben toegang tot producten en diensten die – gratis – door particulieren en bedrijven worden aangeboden. In ’s-Hertogenbosch dragen op deze manier, sinds de lancering in oktober, al 70 bedrijven en particulieren hun steen bij en zijn er inmiddels ruim 240 huishoudens verrast met extraatjes. Daarnaast geeft Quiet ook aandacht aan mooie initiatieven die armoede helpen te verzachten. Zie ook www.quiet.nl/den-bosch,

Neem contact op met: denbosch@quiet.nl, tel. 073 – 203 25 80.

Delen uit dit artikel zijn eerder verschenen op Mestmag.nl en in de Bossche Omroep.

 

Geef een Toegift: koop een kaartje voor jezelf én voor een ander
Geef een Toegift: koop een kaartje voor jezelf én voor een ander
Geef een Toegift: koop een kaartje voor jezelf én voor een ander
Geef een Toegift: koop een kaartje voor jezelf én voor een ander
Actualiteiten
De jongste recensent!

De jongste recensent!

Nieuws

14 augustus 2018
Slotpersbericht

Slotpersbericht

Nieuws

13 augustus 2018 Editie 2018
Starman waiting in the sky

Starman waiting in the sky

Nieuws

12 augustus 2018