Timetable 0 Info

Drie nieuwe titels!

We maken 3 nieuwe titels bekend, die vanaf vandaag in de voorverkoop gaan

Op maandag 4 juni wordt het volledige programma van Theaterfestival Boulevard bekend gemaakt. Op 23 mei gaan drie grote zaal producties van Theaterfestival Boulevard 2018 reeds in de voorverkoop. Het betreft voorstellingen die het festival in Theater aan de Parade presenteert. De Italiaanse maker Pippo Delbono brengt zijn productie Orchids (Nederlandse première). Uitbundig, onstuimig en groots, zoals deze cult-regisseur tekent. Maar liefst drie dagen te zien: het meeslepende en muzikale Gesualdo van De Warme Winkel in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor. Gesualdo  is een fascinerende ontmoeting tussen een wreed levensverhaal en de schoonheid van madrigalen. Ook The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker, dat net als Gesualdo tijdens het Holland Festival in première gaat, is tijdens de 34e editie van Theaterfestival Boulevard te zien. Meeslepend, magisch, intens – het werk van deze jonge choreograaf laat geen toeschouwer onberoerd.

23 mei 2018

Arno Schuitemaker - The Way You Sound Tonight

The Way You Sound Tonight is een hallucinante dansperformance waarin alles cirkelt, trekt en weerkaatst. Vijf performers tollen, net zoals alle geluiden en hun trillingen. Bovendien ontdekt het publiek de veelkantigheid van de echo. De eigenzinnige choregraaf Arno Schuitemaker haalde inspiratie uit Metamorphes III, waarin Ovidius de belevenissen van de praatzieke nimf Echo optekende. Arno Schuitemaker rekt de gewaarwording van de theaterzaal stevig op. Eerder al was hij op Theaterfestival Boulevard te zien. Met deze energieke voorstelling, zet hij de stap naar het grote toneel.

Pippo Delbono - Orchids

Vijftien performers, straatartiesten en mensen met een beperking heeft theatermaker Pippo Delbono [1959] tot zijn beschikking. Zij dienen de kunst en hem, de Italiaanse grootmeester. Van de vijftien maakt hij levende schilderijen. Maar waterpas hangen ze nooit, want Delbono heeft een zwak voor scheve levens. Orchids is een aaneenrijging van intrigerende en barokke collages. Vaak speelt Delbono met referenties aan katholicisme, homoseksualiteit en de vervaging van de grens tussen echt en onecht. Voor hem is de orchidee zowel de meest betoverende als verdorven bloem, “omdat je niet kunt zien of hij nep of echt is – net zoals de tijd waarin we nu leven.” 

De Warme Winkel & Nederlands Kamerkoor

Weinigen lieten de driehoek van geweld, kunst en seks zo sterk kantelen als de Italiaanse componist Carlo Gesualdo [1566-1613]. Een intellectueel, die wonderschone werken schreef. Maar hij liet ook een bos kappen omdat het bladergeritsel hem stoorde, dronk maandstondebloed om zijn depressies te luwen en martelde dieren. Hij betrapte zijn echtgenote op overspel, waarop hij hen beide vermoorde. Later werd hij ook van andere levensdelicten en misbruik beschuldigd. Voor theatergezelschap De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor is prins Gesualdo een aantrekkelijk en afstotelijk duistere schatkamer. Gesualdo is een fascinerende ontmoeting tussen een wrede biografie en de schoonheid van madrigalen.

Drie nieuwe titels!
Drie nieuwe titels!
Drie nieuwe titels!
Actualiteiten
De jongste recensent!

De jongste recensent!

Nieuws

14 augustus 2018
Slotpersbericht

Slotpersbericht

Nieuws

13 augustus 2018 Editie 2018
Starman waiting in the sky

Starman waiting in the sky

Nieuws

12 augustus 2018