0 Info

Oproep voor professionele dansers

Performing Gender: Dance Makes Differences

DansBrabant en Theaterfestival Boulevard zijn op zoek naar tien dansers, tussen 20 en 25 jaar, voor het tweede deel van het Europese Performing Gender traject in het najaar van 2018 (26 okt – 1 nov).

In deze week werkt één van de Europese Performing Gender choreografen met de Nederlandse dramaturg Nina Aalders en de tien geselecteerde dansers.

Wij zijn op zoek naar professioneel getrainde dansers tussen 20-25 jaar:

  • Met een interesse in of nieuwsgierigheid naar gender, dans en activisme
  • Afgestudeerd (uitzonderingen zijn mogelijk)
  • Wonend in Nederland
11 mei 2018

Het project
Performing Gender: Dance Makes Differences
is een Europees dansproject over gender, seksuele voorkeur en activisme. Het is een tweejarig programma, dat zich ten doel stelt om Europese dansmakers, dansers en dramaturgen kennis, kunde en handvatten te laten ontwikkelen om kwesties rondom gender en seksuele voorkeur uit te drukken in dans.

Het project vertrekt van uit het idee dat gender identiteiten en seksuele oriëntaties op verschillende plekken in Europa verschillend worden benaderd en dat dans de uitgelezen kunstvorm is om deze thematiek te onderzoeken.

In de eerste fase van het project maken de vijf dansmakers uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Slovenië, Nederland en Spanje hun choreografische schetsen, samen met vijf lokale dansdramaturgen. Ze doen dat in vijf zogenoemde ‘trainingsweken’ die na elkaar in de verschillende landen plaatsvinden. De 5 dansmakers zijn: Sophie Unwin (UK), Natasa Zivkovic (SI), Roberta Racis (IT), Koldo Arostegui Gonzalez (SP) en Jija Sohn (NL).

De Nederlandse trainingsweek is de laatste en vindt in augustus plaats tijdens Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch. Op de laatste avond van de Nederlandse trainingsweek, op zaterdag 11 augustus, zijn de schetsen van de vijf dansmakers allemaal te zien.

In de tweede fase nodigt elk partnerland één van de choreografen uit om zijn of haar schets uit te werken, samen met 10 jonge dansprofessionals en de dramaturg uit het partnerland.

Meer informatie over de kunstenaars, de inhoud van het project en het programma is te vinden op www.performinggender.eu.

Inhoud en aanmelding
De geselecteerde dansers nemen deel aan een 7 dagen durende workshop van vrijdag 26 oktober tot en met donderdag 1 november 2018, met een presentatie in de avond van donderdag 1 november 2018 tijdens Tilburg Dansmaand. (Tijdens deze week worden lunch en reiskosten vergoed.)

Hoe meld je je aan?
Je bent vrij om je eigen format te kiezen. Maar we ontvangen in ieder geval:

  • CV met je opleiding, ervaring en/of interesses 
  • Motivatie met waarom je geïnteresseerd bent in dit project
  • Links naar video’s of afbeeldingen van eerder werk
  • Contactgegevens
  • Contactgegevens van één referentie, die ons eventueel iets meer over jou kan vertellen


Als je meer informatie wilt over de aanmelding of over het project, contacteer dan Nina Aalders via nina@festivalboulevard.nl

Aanmeldingen moeten uiterlijk op vrijdag 1 juni 2018 binnen zijn. Dat doe je door die te e-mailen (niet meer dan 500 woorden) naar heleen@dansbrabant.nl. We staan ook open voor gefilmde of ingesproken aanmeldingen.


Selectie
De internationale choreograaf die deze workshop zal leiden wordt bekend gemaakt op 2 juni 2018. Dit zal niet Jija Sohn zijn, maar één van de andere vier. Deze choreograaf besluit samen met dramaturg Nina Aalders en artistiek leider Heleen Volman welke dansers kunnen deelnemen. We laten uiterlijk 22 juni 2018 weten of je mee kunt doen.

Voor meer informatie over Performing Gender – Dance Makes Differences, bezoek: http://www.performinggender.eu/

Oproep voor professionele dansers
Actualiteiten
Oproep voor professionele dansers

Oproep voor professionele dansers

Nieuws

11 mei 2018 Performing Gender: Dance Makes Differences
Prijzencircus in Brussel

Prijzencircus in Brussel

Nieuws

18 september 2017 gefeliciteerd!