Meer
Terug naar overzicht

Boulevard genomineerd voor Europese prijs

EFFE Laureate

Gisteren maakte de Europese Festival Associatie bekend welke 26 festivals - uit 715 kandidaten - een EFFE Laureate ontvangen. De twee Nederlandse genomineerden zijn Festival Oude Muziek Utrecht en Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch.

21 juli 2017

De jury verklaart te hebben gekozen voor “opmerkelijke festivals gewijd aan de kunsten, hun gemeenschappen, publiek en Europa”. Als laureaat maken de festivals kans op de EFFE award. Deze wordt op 18 september uitgereikt in het Europese hart Brussel in aanwezigheid van Europese ministers voor cultuur. Andere genomineerde festivals zijn onder andere Edinburgh International Festival in Schotland [GBR], Gender Bender Festival in Bologna [ITA] en Tbilisi International Festival [GEO].

EFFE Label
Eerder al ontving Theaterfestival Boulevard internationale Europese erkenning met het EFFE-Label. Van de 715 festival in Europa met dit label, zijn er nu 26 genomineerd als EFFE Laureate. 

Het EFFE-label staat voor het platform Europe for Festival - Festival for Europe, een initiatief van de European Festival Association (EFA). Festivals die geselecteerd worden voor dit label kennen een hoge artistieke kwaliteit en een lokale, nationale en internationale werking. De EFFE awards worden jaarlijks uitgereikt aan de geselecteerde festivals. In 2015 ontving Noorderzon Groningen een EFFE award.

Boulevard genomineerd voor Europese prijs
Actualiteiten
Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Nieuws

01 september 2017 Iets kwijt? Misschien hebben wij het!
Katja Heitman in de pers

Katja Heitman in de pers

Nieuws

31 juli 2017 Sterrenregens en loftrompetten
Internationale erkenning met het EFFE-label

Internationale erkenning met het EFFE-label

Nieuws

09 mei 2017 Theaterfestival Boulevard ontvangt internationale erkenning
Theaterfestival Boulevard bedankt: