Meer
Terug naar overzicht

Serieus grappig aanbod voor kinderen

Buitengewone, boeiende en bloedstollende voorstellingen voor kinderen

Van 3 t/m 13 augustus vindt Theaterfestival Boulevard plaats. Elf dagen lang vult ’s-Hertogenbosch zich met theater, dans, muziek(theater) en meer. Ook dit jaar presenteert Boulevard weer zomerse niet-zomaar jeugdtheatervoorstellingen voor iedereen van 2 tot 12 jaar (papa’s en mama’s, oma’s en opa’s zijn ook welkom!). Grote en kleine mensen maken van hun zomervakantie een giga-feest met de leukste voorstellingen én activiteiten!

29 juni 2017

Hieronder een paar van onze paradepaardjes uitgelicht:

Voorstelling van het jaar, noemt De Standaard de voorstelling Chasse Patate (8+) van Studio ORKA [B]. In deze beeldrijke tragikomedie proberen knoestige stervelingen overeind te blijven, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Chasse Patate gaat over veerkracht, iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier. (Nederlandse première)
 
“Monty Python voor kinderen”, volgens velen. “Gek of geniaal”, stelde de jury van de Gouden Krekel. Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (8+) is een beeldende en ontregelende voorstelling van Theater Artemis [NL] over een artiest en een portier. Twaalf jaar geleden stal Jetse Batelaan de harten van publiek en pers met deze jeugdvoorstelling, zijn eerste.
 
Horses (8+) is bakstenen, touw en zeil. Acht dansers – twee volwassenen en zes kinderen – vormen een kluwen waaruit duetten ontstaan. Horses is dromen in galop. Warm, kolkend, speels. Over kwetsbaarheid. Over klein en groot willen zijn. Een energiek pleidooi voor zorgzaamheid en vrijheid. We’re all horses with no name. Let’s ride together.
 
Een heel bijzonder project is Het parlement van de dingen (6+) van Building Conversation en Theater Artemis [NL]. Wat zouden de dingen zeggen als ze een stem hadden? Wat voelt een potlood? Hoe is het om de lucht te zijn? Wat denken de stenen waarover wij lopen? In Het parlement van de dingen proberen we de dingen een stem te geven. Kinderen én ouders worden uitgedaagd om zich in het perspectief van een ding te verplaatsen. Na afloop is er een picknick met taart.

En daarnaast natuurlijk het mooie aanbod elke middag in het BLVRD Theater, plus straattheater en doe-dingen op het festivalplein! Naast reguliere theater-, dans -en muziekproducties voor kinderen, zijn er ook gesprekken, installaties en bouwwerken te vinden, mede in het Josephkwartier.

Serieus grappig aanbod voor kinderen
Serieus grappig aanbod voor kinderen
Serieus grappig aanbod voor kinderen
Actualiteiten
Het Herinneringsboek is daar

Het Herinneringsboek is daar

Nieuws

06 april 2017 Een bundel herinneringen aan Theaterfestival Boulevard 2016
Het zit er weer op!

Het zit er weer op!

Nieuws

15 augustus 2017 De drieëndertigste editie van Theaterfestival Boulevard zit erop. Een resumé.
De Mensheid in De Media

De Mensheid in De Media

Nieuws

26 juni 2017 Quotes uit de Vlaamse media over LOD/Josse De Pauw's De Mensheid
Theaterfestival Boulevard bedankt: