Meer
Terug naar overzicht

De eerste namen zijn bekend!

Phobiarama van Dries Verhoeven op Theaterfestival Boulevard

Phobiarama is de nieuwe ‘levende installatie’ van Dries Verhoeven. Verhoeven thematiseert de hedendaagse gevoelens van veiligheid en angst die in onze samenleving en in ons hoofd spelen.

23 maart 2017

Zit het alleen in ons hoofd, of wordt het ons ingeprent? Wie heeft hier baat bij? In hoeverre maakt de marketeer, de politicus, de terrorist, gebruik van onze staat van alertheid? En willen we ons afsluiten van ieder mogelijk gevaar in een overbeveiligde wereld of hebben we het bang zijn ook nodig?

Diep in onze hersenen liggen onze angstreceptoren: de amygdalae, twee knobbeltjes die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van angstaanjagende prikkels. Bij een confrontatie met dreiging bepalen ze of we moeten vechten of vluchten. Meestal verloopt die reactie automatisch, in een reflex. De laatste jaren draaien onze amygdalae overuren. Onophoudelijk worden we uitgedaagd een scheiding te maken tussen reële dreiging en irreële doemscenario’s

Op een plein midden in de stad laat Verhoeven een 21e eeuws spookhuis herrijzen. Een bezoek aan Phobiarama is een excursie door onze hedendaagse angstcultuur.


3 t/m 13 augustus 2017, Theaterfestival Boulevard, ‘s-Hertogenbosch

De eerste namen zijn bekend!
Actualiteiten
Performing Gender: Vruchtbare trainingsweken Ljubljana en Bologna: volgende stop Leeds!

Performing Gender: Vruchtbare trainingsweken Ljubljana en Bologna: volgende stop Leeds!

Artikelen

30 november 2017 Performing Gender duikt in de praktijk op festivals City of Women en Gender Bender
Kaartverkoop van start

Kaartverkoop van start

Nieuws

20 juni 2017 Dus wees er snel bij!
Theaterfestival Boulevard bedankt: