Meer
Terug naar overzicht

Editie 2016 zit erop!

we blikken nog even terug...

Op zondag 14 augustus beleefde Theaterfestival Boulevard de laatste dag van zijn 32ste editie. Elf dagen lang namen theatermakers van dichtbij en van ver de stad over. Elf dagen lang verwelkomden we een bont publiek. Elf dagen in het teken van theater, dans en muziek. Maar bovenal: elf dagen lang ruimte voor ontdekken, genieten, saamhorigheid en delen. 

15 augustus 2016

De problemen waarvoor we gesteld werden drie weken voor aanvang van het festival - er werd asbest aangetroffen in Theater aan de Parade - werden met vereende krachten het hoofd geboden. Tijdens Boulevard 2016 bleek verbinding het sleutelwoord. 

In het project Monumental Construction van de Franse kunstenaar Olivier Grossetête werkten honderden handen aan een kartonnen toren van ruim 24 meter hoog - de lang geleden verwoeste middentoren van de Sint Jan. Het hield de stad dagenlang in zijn greep. De ontmanteling van dit kunstwerk op zondag 14 augustus werd collectief beleefd en beschreven. “Mannen werden kinderen, kinderen helden, de toren viel en Den Bosch verloor haar ziel van één dag, nog nooit beleefde de stad de Boulevard zo saamhorig. Het was mooi.” (J. Philipse)

De kunst vierde hoogtij, onder meer in de voorstellingen waar de geest van Jheronimus Bosch rondwaarde. Ontregelend, confronterend en zinnenprikkelend. Van grote zaal tot intieme locatie. Van openingsvoorstelling The Garden of Earthly Delights van Marie Chouinard tot Guilty Landscapes van Dries Verhoeven. Van Zvizdal van Berlin en Chotto Desh van Akram Khan tot Mona van NTJong. Steeds op zoek naar menselijkheid in een verwarrende wereld.

Bijna 55.000 bezoekers kochten kaartjes voor een voorstelling. Daarnaast werden de gratis programmaonderdelen goed bezocht. In totaal bezochten 135.000 mensen het festival op het centrale plein aan de Parade of op een van de andere locaties voor onder meer straattheater, muziek en ontmoetingen.

Het Josephkwartier – nieuw dit jaar – maakte haar opdracht als festivaloase en proeftuin waar. Het bleek de gedroomde ontmoetingsplek voor nieuwe theatermakers en nieuw publiek. Maar ook troffen we er oude bekenden en laafden we er ons aan een goed gesprek of een borrel rond de vuurkorf.

Het was mooi en het was magisch. Iedereen heel hartelijk bedankt. Fijn dat je er was, fijn dat je het festival mede mogelijk maakte. Op naar de volgende editie, die zal plaatsvinden van 3 t/m 13 augustus 2017.

Editie 2016 zit erop!
Editie 2016 zit erop!
Editie 2016 zit erop!
Actualiteiten
Burkinees dansgezelschap op Theaterfestival Boulevard

Burkinees dansgezelschap op Theaterfestival Boulevard

Nieuws

02 mei 2017 Het Faso Danse Théâtre komt naar 's-Hertogenbosch
De Mensheid in De Media

De Mensheid in De Media

Nieuws

26 juni 2017 Quotes uit de Vlaamse media over LOD/Josse De Pauw's De Mensheid
Welkom bij de Broedplaats in Pand18

Welkom bij de Broedplaats in Pand18

Nieuws

30 november 2017 Een sneak preview van waar makers zoal mee bezig zijn
Theaterfestival Boulevard bedankt: