10 t/m 14 augustus 2022

Football meets dance

Corpo Máquina Society/ Guilherme Miotto | NL

Deel deze voorstelling

Beweging, vrijheid en geluk. In de zomervakantie van 2022 bereidt choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society zijn voorstelling It takes a Child to raise a Village / Football meets dance voor. Met 7 dansers, 7 voetballers/sportcoaches en 2 muzikanten werkt hij aan een reizende voorstelling die steeds opnieuw ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen uit de stad. De volwassenen in het gezelschap hebben als enige opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen. Tijdens Theaterfestival Boulevard wordt er met Bossche jeugd gerepeteerd. Aan het eind van iedere repetitiedag is het publiek welkom om te ervaren wat voor feest van intuïtie en gemeenschapszin het samenwerken met de jeugd oplevert. Als publiek zie je geen voorstelling dus, wel ben je getuige van het ontstaan ervan.

Locatie BBS De Kruiskamp
Speelduur 90 min.
Genre Dans, Familievoorstelling

IT TAKES A CHILD TO RAISE A VILLAGE - FOOTBALL MEETS DANCE 

‘Maak de kinderen tot middelpunt’ is de opdracht die choreograaf Guilherme Miotto de volwassenen in zijn voorstelling It takes a Child to raise a Village / football meets dance geeft ‘Want kinderen weten de weg’. Zíj brengen de nieuwsgierigheid en levenslust aan het licht die met de jaren onder de volwassen denkwereld verborgen raken. Kinderen zijn bezig met het laten ontwaken en vormen van hun instinctieve basis - de basis waarop hun ratio zich zal ontwikkelen. De volwassenen wordt gevraagd om een omgeving te creëren waarin ieder zich veilig voelt en waar naar hartenlust bewogen en gespeeld kan worden. Voor de volwassenen zijn de kinderen de reden om samen te werken en in hun hart, lichaam en ziel te zoeken naar gemeenschapszin. Een hartveroverend samen komen waarin de connectie tussen voetbal, theater en het leven steeds voelbaarder wordt.

In de afgelopen jaren ontwikkelde Miotto een manier van werken waarin creëren en repeteren één op één samenvallen met deelname van wijkbewoners. Vanuit het zoeken naar onvermoede ingangen in de kunsten begon hij met het bouwen van een brug tussen voetbal en dans. Tijdens Theaterfestival Boulevard werkt hij met 7 dansers, 7 voetballers en 2 muzikanten aan de voorbereiding van de reizende voorstelling It takes a Child to raise a Village / football meets dance. 

Iedere dag om 15.00 uur gaan na een aantal uren repetitie de deuren van de gymzaal open om met jeugd uit de wijk aan de slag te gaan. Vanaf 16.30 uur is het publiek uitgenodigd om te ervaren wat voor feest van intuïtie, beweging en gemeenschapszin het samenwerken met de jeugd oplevert. Als publiek zie je geen voorstelling dus, wel ben je getuige van het ontstaan ervan.

OPROEP
Kinderen van 8 - 14 jaar uit 's-Hertogenbosch West worden van harte uitgenodigd om mee te komen doen van 10 t/m 14 augustus van 15.00 - 18.00 uur in BBS Kruiskamp (Gymzaal Jan, Olieslagersstraat 51) 
Loop binnen, of verzeker je van een plekje door je op te geven. Aanmelden!

Corpo Máquina Society
Met oog voor interesses, talenten, vaardigheden en energieën die zich buiten opleidingen en instituten ontwikkelen, brengt Corpo Máquina Society het systeem, de straat en de kunst in dialoog met elkaar. In de ruimte tussen deze drie domeinen komen projecten tot leven. Zintuigen op scherp, voelen, bewegen, kijken. In de geconcentreerde communicatie van lichaam tot lichaam helpt de dans ons om elkaar beter te zien: zachter, opener, met nieuwsgierigheid en vertrouwen.

Combiticket
Deze voorstelling is op 12 augustus voordelig te bezoeken in combinatie met Het Indisch Interieur van Bo Tarenskeen.
Koop combiticket

Credits

Choreografie: Guilherme Miotto

Dit programma wordt ondersteund door Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught.

Theaterfestival Boulevard bedankt:
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Provincie Noord-Brabant
  • Fonds Podiumkunsten
  • Brabant C
  • VSBfonds
  • Fonds21
  • BankGiro Loterij
  • Cultuurfonds
  • Creative Europe Programme (EU)
  • De Versterking
  • Verkadefabriek
  • Theater aan de Parade
  • Apap
  • Performing Gender
  • Feminist Futures